Vuotalossa vanhoja kuvia ja postikortteja Vuosaaresta sekä 60-luvun levytaidetta

Vuotalon aulassa on nähtävänä 27.5. saakka vanhoja kuvia Vuosaaresta 1960-luvulta lähtien. Kuvassa ns. Raken ostari Ulappasaarentiellä, takana asunnoiksi nyt muutettu entinen Shellin pääkonttori.                                    Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Vuotalon aulassa on nähtävänä 27.5. saakka vanhoja kuvia Vuosaaresta 1960-luvulta lähtien. Kuvassa ns. Raken ostari Ulappasaarentiellä, takana asunnoiksi nyt muutettu entinen Shellin pääkonttori. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

27.5. asti Vuotalon galleriassa on esillä Aika kuvia – Verratonta lähiöelämää Vuosaaressa 1960-luvulta alkaen -valokuvanäyttely. Näyttely kertoo Vuosaaren omaleimaisen lähiöelämän synnystä – asuintalojen, ostoskeskusten ja vapaa-ajan paikkojen rakentumisesta osaksi ajalle tyypillisten betonilähiöiden aikakautta. Vapaa pääsy.

27.5. asti Aika kuvia – Kotimainen äänilevy 1965–1970. 1960-luvun lopulla koitti LP-levyn lopullinen läpilyönti sekä uuden omaehtoisen pop- ja jazz-musiikin esiinmarssi. Näyttelyssä on tavoitteena vangita tuo hetki muutamin kansinäyttein. Näyttely on maksuton.

Myös vanhoja Vuosaari-postikortteja näytillä

Osa Lea Purhosen postikorttikokoelmasta.

Osa Lea Purhosen postikorttikokoelmasta.

Vuotalon gallerian Aika kuvia -näyttelyn yhteyteen on lisätty näyttely Vuosaaren postikorteista. Esillä on 37 korttia 1960–1970-luvuilta. Kortit ovat esillä 27.5. saakka Vuotalon aulassa.

Keski-Vuosaaren rakentaminen 1960-luvulla on dokumentoitu Vuosaaren Urheilu- ja Askarteluseuran julkaisemassa korttisarjassa, jota seura myi paikallisen nuorisotyön hyväksi. Kortin taustapuolelle on painettu Vuosaaren kartta. Monikuvakorteissa on esitelty esimerkiksi terassitalot, Pohjoinen ostari, Raken ostari ja Valmetin telakka. Pauligin vuonna 1968 käyttöönotettu kahvipaahtimo on saanut oman korttinsa, ajankuva käy hyvin ilmi kortissa kuvatuista jakeluautoista.

Näyttelyn kortit ovat Lea Purhosen kokoelmasta. Kokoelmaan kuuluu jo yli sata korttia.

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, vuotalo.fi