Puotilanrannan ja Vuosaarenlahden suunnitelmista kaavakävelyt

Havainnekuvassa näkymä Vartiokylänlahdelta Puotilanrantaan. Kuva: Voima Graphics Oy

Havainnekuvassa näkymä Vartiokylänlahdelta Puotilanrantaan. Kuva: Voima Graphics Oy

Puotilan venesataman alueelle suunnitellaan uutta merellistä aluetta 3 200 asukkaalle. Asuinalue sijoittuu nykyisen venesataman maa- ja vesialueille. Lisäksi alueelle sijoitetaan pienvenesatama noin 250–350 venepaikalle sekä mahdollisesti kelluvien asuinrakennusten korttelialue.

Puotilanrannassa yksi asuinkortteli sijoitetaan nykyiselle vesialueelle, joka yhdistetään silloilla mantereeseen. Tekosaaren suunnittelusta ja toteutuksesta on tarkoitus järjestää erillinen kilpailu vuonna 2023 ennen kaavaehdotuksen laadintaa. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida kilpailutöitä ennen päätöksentekoa.  Puotilasta poistuvien vene- ja talvisäilytyspaikkojen vuoksi Vuosaarenlahden pienvenesatamaa laajennetaan.

Kaavakävelyt 7.6. ja 9.6.

Puotilanrannan ja Vuosaarenlahden venesataman suunnitelmiin voi tutustua kävelyn merkeissä kesäkuun alussa. Kävelyillä tutustutaan alueisiin yhdessä suunnittelijoiden kanssa ja keskustellaan tulevista suunnitelmista.

Puotilan venesataman kävely järjestetään 7.6.2022 kello 17.30–19.30. Lähtöpaikka on venekerhon rakennuksen edessä osoitteessa Meripellontie 11.

Vuosaarenlahden venesataman kävely järjestetään 9.6.2022 kello 17.30–19.30. Lähtö tapahtuu Merenkulkijankujan alussa olevalta pysäköintialueelta Ruusuniementien ja Merenkulkijankujan risteyksen itäpuolelta.

Suunnitteluaineistoon voi tutustua verkkosivuilla www.hel.fi/suunnitelmat sekä Vuotalossa ja Itäkeskuksen kirjastossa 30.5.–17.6.2022 välisenä aikana. Mielipiteet Puotilanrannan ja Vuosaarenlahden venesataman suunnitelmista pyydetään esittämään viimeistään 17.6.2022.