Nuorten suunnittelema festari valtaa Aurinkolahden rannan elokuun ensimmäisenä lauantaina!

 Juno esiintyy Aurinkolahden rannalla lauantaina 6.8. 


Juno esiintyy Aurinkolahden rannalla lauantaina 6.8.

Tapahtumassa on tarjolla muun muassa lajikokeiluja, ruokaelämyksiä ja pop up -nuta. Illan aikana tapahtuman lavalla nähdään nousevat kyvyt Nupe ja Cege, sekä hieman tunnetummat artistit Juno, F ja Ilta. Ikärajattoman ja maksuttoman tapahtuman juontaa tubettaja Mr. Zeus.

KuFe-kulttuurifestari on alusta loppuun nuorten suunnittelema. Se on saanut rahoitusta Helsingin kaupungin nuorten osallistuvasta budjetoinnista, jossa eri alueiden nuoret pääsevät vaikuttamaan siihen millaista toimintaa alueilla järjestetään. Itäkeskuksen ja Herttoniemen nuorisotyöyksiköt päättivät yhdistää ideansa ja lähtivät tavoittelemaan isompaa rahasummaa. Tavoitteeseen päästiin, ja tuloksena on kesäloman viimeisenä viikonloppuna järjestettävä kaikille avoin kulttuurifestivaali.

Emma-palkitun F:n kolmas albumi Jos julkaistiin huhtikuussa. Kuva: Jirina

Emma-palkitun F:n kolmas albumi Jos julkaistiin huhtikuussa. Kuva: Jirina

Festarin järjestämisessä on ollut mukana muutaman nuoren ydinporukka.

– Idea festareihin lähti siitä, että haluttiin tapahtuma, jossa on kiinnostavaa poppia ja rappia sekä mukavaa festarimeininkiä rannalla, ja voi tavata uusia ihmisiä. Hauskinta tuotannossa on ollut ideoiminen ja artistien hankkiminen tapahtumaan, kertovat festarin tuotantoon osallistuneet Leena, Oona ja Kastanja.

– Festareille kannattaa ehdottomasti tulla, koska siellä on kaikkea kivaa tekemistä, mahtavat artistit ja hyvä fiilis! Ja se on ilmaista!

KuFe-kulttuurifestarit

Aurinkolahden rannalla 6.8.2022 kello 14–22:

klo 16.00–17.00 Ilta,
klo 17:00–17.30 joogatunti,
klo 17.30–18.00 Cege,
klo 18.00–18.30 joogatunti,
klo 18.30–19.30 Juno,
klo 19.45–20.30 Nupe,
klo 21.00–22.00 F.

Lisäksi ohjelmassa muun muassa lajikokeiluja, ruokaelämyksiä & pop up -nuta!

Nuorten budjetti

  • Nuorten budjetissa 12–17-vuotiaat nuoret vaikuttavat suoraan kaupungin tarjoamiin vapaa-ajan toimintamahdollisuuksiin, kuten harrastuksiin, tapahtumiin ja hankintoihin.
  • Nuoret ideoivat, äänestävät ja neuvottelevat millaista toimintaa halutaan ja miten nuorisopalveluiden budjettia käytetään.
  • Nuorten budjetin eri vaiheisiin osallistuu vuosittain yli 10 000 helsinkiläistä nuorta.
  • Nuorten budjetin prosessi etenee vaiheittain, seuraavaksi kaikilla nuorilla on mahdollisuus osallistua alkusyksystä työpajoihin, joissa keväällä kerätyn tiedon pohjalta muodostetaan ideoita ja ehdotuksia.

Lue lisää: nuortenbudjetti.hel.fi