Helsingin Shukokain karatekoille menestystä EM-kilpailuissa Sveitsissä

Heinäkuussa järjestetyssä KSI shukokai karaten Euroopan mestaruuskilpailuissa Helsingin Shukokai Karaten maajoukkuelaiset menestyivät hyvin. Suomi sijoittui mitalitaulukossa kolmanneksi 23 mitalilla, joista 3 tuli Helsinkiin.

Miesten kata-sarjassa (liikesarjat) ja kumite-sarjassa (ottelu) kilpailivat Helsingin Shukokaita edustavat Hellbergin veljekset Eetu ja Juuso. Katassa Juuso voitti pronssia, ja tällä kertaa Eetu jäi mitalitaulukon ulkopuolelle. Eetu ja Juuso ottelivat myös miesten joukkueessa, joka taisteli hienosti aina pronssiotteluun asti häviten sen niukasti.

Miesten joukkueessa otteli myös Helsingin Shukokain Juhani Rajala, joka toimi samalla maajoukkueen kapteenina ja valmentajana.

Kisojen yksi menestyjistä ja tähdistä oli Helsingin Shukokain Mira Kokkonen, 18, joka kilpaili ensimmäistä kertaa naisten sarjassa sekä katassa että kumitessa. Kotiin tuomisina oli naisten kumiten keskiraskaan sarjan mestaruus sekä naisten kumiten joukkuemestaruus.

Henkilökohtaisessa sarjassa Mira oli aivan ylivoimainen voittaen kaikki ottelut selvästi. Loppuottelun Mira voitti 6–0 ennen täyttä aikaa, mikä kertoo kaiken Miran tasosta ja päivän kunnosta.

Suomen naisten joukkue voitti kumitessa kultaa ehkä kaikkien pieneksi yllätykseksi. Mira otteli joukkueessa samalla tasolla kuin henkilökohtaisessa kilpailussa ja oli joukkueen tukipilari voittamalla ottelunsa tärkeillä hetkillä. Miran lisäksi joukkueessa ottelivat Savonlinnan Shukokaita edustava Assi Kovanen ja KFK Shukokai-Espoon Katja Jauni.

Lisäksi kisoissa Helsingin Shukokaita edusti seuran päävalmentaja, sensei Jarmo Rajala, joka toimi kisoissa tuomarina ja yhden kilpailualueen tatamin päävastaavana tuomarina. 

Helsingin Shukokain maajoukkuelaisten menestyksen taustalla on pitkäjännitteinen sekä laadukas harjoittelu ja valmennus, jota tehdään Helsingin Shukokain Vuosaaren dojolla sensei Jarmo Rajalan (kuusi dania) johdolla.

Shukokai karatekoiden maajoukkue-edustajien seuraava koitos on kesällä 2023 Etelä-Afrikassa, jota kohden harjoittelu sekä valmistautuminen on jo alkanut. Helsingin Shukokai aloittaa syksyn alkeiskurssit syyskuussa Vuosaaren Urheilutalolla.

Teksti: Harri Björk