Pekka Martinin muistonäyttely Myllypurossa

Graafikko Pekka Martin on suunnitellut myös Vuosaaren vaakunan. Vaakunassa on kuvattuna ankkuri ja keltavuokko.

Graafikko Pekka Martin on suunnitellut myös Vuosaaren vaakunan. Vaakunassa on kuvattuna ankkuri ja keltavuokko.

Myllypuron seniorikeskuksen Tauko-galleriassa avautui 3.8. toukokuussa menehtyneen mainosgraafikon Pekka Martinin (syntyi 20. heinäkuuta 1925 – kuoli 4. toukokuuta 2022) retrospektiivinen muistonäyttely. Teokset on sijoitettu seniorikeskuksen 1. ja 2. kerrokseen. Näyttelyn rakentamiseen on osallistunut hänen tyttärensä Tiina Martin-Lundström yhdessä Myllypuron seniorikeskuksen kulttuuriohjaajan Johanna Raasteen kanssa. 

Pekka Martin, joka oli vuosikymmeniä vuosaarelainen, asui viimeiset kaksi vuotta Roihuvuoren seniorikeskuksessa. Martin suunnitteli muun muassa Vuosaaren Urheilutalon entisen logon sekä Vuosaaren vaakunan. Näyttelyssä on esillä Martinin liikemerkkejä, kuten OP ja Pohjola, sekä mainosgrafiikkaa, palkittuja julisteita, vaakunoita, nuoruuden töitä, eläkepäivien elävän mallin hiilipiirustuksia ja öljyväriomakuvia. 

Pekka Martin – retrospektiivinen muistonäyttely graafisen suunnittelijan elämäntyöstä on esillä 3.8.–30.9.2022 Myllypuron seniorikeskuksen Tauko-galleriassa (Myllymatkantie 4).