Easy – iisisti Eaglesia Vuotalossa

Easy – The Eagles Tribute Band esiintyy Vuotalossa 10.9.

Easy – The Eagles Tribute Band esiintyy Vuotalossa 10.9.

Easy – The Eagles Tribute Band esiintyy lauantaina 10.9. kolmannen kerran Vuotalossa. Bändin konserttikiertueen nimenä on ”Fly Eagle Fly”. 

– Korona sotki hieman aikataulujamme, joten tämä kolmas keikka Vuosaaressa siirtyi keväästä syksyyn, bändin manageri ja basisti Petteri Kokljuschkin kertoo.

– Vuotalon salissa on hyvä akustiikka, ja varsinkin näissä klubi-illoissa on erityisen hyvä tunnelma. Esiintyjät pääsevät lähelle yleisöä ja syntyy tiivis tunnelma bändin ja yleisön välille, Kokljuschkin kehuu.

Easy perustettiin jo vuonna 1974, jolloin se soitti covereita, myös Eaglesin kappaleita. 

– Alkusysäys Eaglesin musiikkiin oli varmasti Tukholman Grönalundin Eaglesin Hotel California -kiertueen keikka vuonna 1977. Levy-yhtiöltä saaduilla eturivin vip-paikoilta saimme ihastella bändiä, ja vieressä seisoneet ABBA:n muusikotkaan eivät saaneet osakseen ihailuamme, Kokljuschkin nauraa.

Easy keikkaili seitsemän vuotta ja keikkoja kertyi yli 400. Perheiden perustamiset ja muut kiireet kuitenkin hajottivat bändin.

– Kahdeksan vuotta sitten teimme onnistuneen comebackin! Järjestelin tuolloin Kallion Cafe Pirittaan tribuutti-festareita ja keksin kasata mukaan Easyn. Näin 33 vuoden tauon jälkeen homma lähti uudelleen lentoon ja silloin päätimme keskittyä pelkästään Eaglesin musiikkiin. Siksi Easyn perään liitettiin The Eagles Tribute Band -nimi, promoottori-manageri Petteri Kokljuschkin sanoo.

Nykyään bändissä soittaa kolme alkuperäistä jäsentä: Peter ”Petteri” Kokljuschkin (basso), Sami Javne (rummut, laulu), Roni Kamras (kitara, laulu), sekä kaksi nuoremman polven huippumuusikkoa Lauri ”Lappe” Holopainen (kitara, laulu) ja Erno Laitinen (kitara, laulu). Bändin keikkaohjelmistoon on lisätty myös Linda Ronstadt -osio, jossa solistina toimii Katri Silolahti. Hän vahvistaa myös Easyn kokoonpanoa kosketinsoittimissa, 12 stringkitarassa ja taustalauluissa.

– Harva tietää, että Eagles toimi Linda Ronstadtin taustabändinä ennen bändin omaa läpimurtoa, Kokljuschkin kertoo Ronstadt-osion taustoista.

Ikimuistoisimmaksi keikkamatkaksi muun muassa Tiktak- ja Haloo Helsiinki! -yhtyeiden managerinakin toiminut Petteri Kokljuschkin mainitsee Easyn Eaglesin konserttiin Tele2 Areenalle Tukholmaan 2019 tehdyn matkan.

– Menomatkalla esiinnyimme Viking Linen laivalla ”Eagles-etkoilla”. Tukholmassa heti Eaglesin konsertin jälkeen kiiruhdimme soittamaan omalle ”Eagles jatkot” -keikalle Tele2 Areenan viereiseen hotelliin. Tuntui kieltämättä hyvältä, kun yleisöstä kuului huutoja: bättre än de originala! Kokljuschkin nauraa vieläkin tuolle lämpimälle muistolle. 

Paluumatkalla bändi heitti vielä kolmannen keikan laivalla.

– Yleensä keikkamme koostuu kahdesta noin tunnin setistä. Joskus biisien valinnassa nousee ongelma, mitä kappaleita raaskimme jättää soittolistan ulkopuolelle, sillä ohjelmistossamme on runsauden pula.

Easy – The Eagles Tribute Band Vuotalossa lauantaina 10.9. kello 19. Liput 24,50/29,50 €. Kesto n. 2 h sisältää väliajan. K-18 klubi-ilta, A-oikeudet.

Haastattelu: Eero Honkanen