Meri-Rastilan länsiosan valitukset nurin

Kuva: Helsingin kaupunki, asemakaavoitus

Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valitusoikeutta hallinto-oikeuden kesäkuussa hylkäämiin Meri-Rastilan länsiosan asemakaavan valituksiin. Täten hyvin todennäköisesti Meri-Rastilan länsiosaan rakennetaan asunnot noin 2 400 uudelle asukkaalle. Osa alueen nykyisistä taloista puretaan uusien tieltä ja rakentamisen tehokkuutta ja kerrosmääriä lisätään. Myös Meri-Rastilan ostoskeskus ja korttelitalo korvataan uusilla rakennuksilla. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Havainnekuvassa näkyy uusien talojen sijainnit. Havainnekuva: Helsingin kaupunki, asemakaavoitus

Havainnekuvassa näkyy uusien talojen sijainnit. Havainnekuva: Helsingin kaupunki, asemakaavoitus

Kaupunki on suunniteltu massiivista lisärakentamista myös Meri-Rastilan itäosaan, jonne on kaavailtu uusia asuntoja 2 000 asukkaalle. Myös tästä Helsingin kaupunginvaltuuston 6.10.2021 hyväksymästä kaavasta on valitettu Helsingin hallinto-oikeuteen, mutta valitukset ovat vielä käsittelyssä.