Vuosaareen menestystä taekwon-don Black Belt Cupissa

Heidi Sahlbergin (vas.) tyylinäyte.

Heidi Sahlbergin (vas.) tyylinäyte.

Sastamalan Taekwon-Do Seuran järjestämä mustien vöiden Black Belt Cup pidettiin 5.11.2022 Sastamalassa. Sylvään koululle kisaamaan oli ilmoittautunut reilut 100 kilpailijaa 17:stä eri seurasta ympäri Suomen.

Kilpailut sujuivat itähelsinkiläisittäin hienosti. Vuosaarelaisesta Hosin Sul Taekwon-Do -seurasta kisoihin osallistuivat Mia Haakana, Árpád Demeter, Heidi Sahlberg sekä Henrik Enqvist, joka toimi kisoissa tuomarina. Kotiin tuliaisina kisoista kilpailijoilla oli kaikkiaan viisi mitalia. 

Demeter voitti kultaa miesten 1. danin mustien vöiden erikoistekniikoista ja hopeaa liikesarjoista. 

Mia Haakana sai kultaa naisten erikoistekniikasta ja hopeaa ottelusta. 

Sahlberg nappasi pronssia naisten 1. danin liikesarjasta. 

Kaikki osallistujat ovat vuosaarelaisesseuran aktiivijäseniä ja valmentajia. Demeter ja Haakana ovat lisäksi molemmat Suomen ITF taekwon-do -maajoukkueen edustajia ja kilpailleet paitsi Suomessa myös kansainvälisissä arvokilpailuissa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Tyylikäs edustusjoukkue. Vasemmalta lukien Mia Haakana, Arpad Demeter, Henrik Enqvist ja Heidi Sahlberg.

Tyylikäs edustusjoukkue. Vasemmalta lukien Mia Haakana, Árpád Demeter, Henrik Enqvist ja Heidi Sahlberg.

Hosin Sul Taekwon-Do on Helsingin Vuosaaressa toimiva seura, joka järjestää ITF taekwon-don opetusta ja alkeiskursseja lapsille ja aikuisille. 

Seura on perustettu vuonna 1994, ja se kuuluu Suomen ITF Taekwon-Do -liittoon ja kansainväliseen ITF-liittoon (International Taekwon-Do Federation). 

Taekwon-do on korealainen kamppailulaji, jonka nimi tarkoittaa suomennettuna jalan ja käden tie. Laji sisältää runsaasti hallittuja jalka- ja käsitekniikoita, jotka vaativat harrastajilta tuhansia toistoja, valtavasti uutteruutta sekä rutkasti kärsivällisyyttä. 

Lajissa on käytössä vyöarvojärjestelmä, jonka mukaan harrastaja etenee vaativuusasteen kasvaessa ja taitojen kehittyessä. Käytössä olevat vyöarvot jaetaan värivöihin ja mustiin vöihin. 

Lisäksi harrastajilta edellytetään myös muun muassa kohteliaisuutta ja hyvää käytöstä.

Lisätietoja taekwon-dosta: www.taekwon-do.fi/taekwon-do/mita-taekwon-do-on/

Teksti: Eero Korhonen