Suositut paloaseman avoimet ovet

Vuosaaren VPK:lla olivat ovet auki Päivä paloasemalla -tapahtumassa lauantaina 26.11. Paloasemalla vieraili noin 400 ihmistä. Kaivonkatsojantiellä sijaitsevalla paloasemalla oli monenlaista nähtävää ja koettavaa alkusammutusrasteista palomiehen varusteiden sovittamiseen ja palovaroittimen testaamisesta vapaaehtoisen palokunnan toiminnan esittelyyn.    

Perheen pienimmille oli tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa. Mutta myös aikuiset vieraat pääsivät kokeilemaan tai kertaamaan käsisammuttimella sammuttamista.

Perheen pienimmille oli tarjolla monenlaista nähtävää ja koettavaa. Mutta myös aikuiset vieraat pääsivät kokeilemaan tai kertaamaan käsisammuttimella sammuttamista. Kuva: Minja Pietarinen

 

Tapahtumassa otettiin käyttöön palokunnan upouusi ”Palotaloksi” nimetty suihkutusmaalitaulu, jonka ”palavia” ikkunaluukkuja kaadetaan perinteisellä sankoruiskulla suihkuttaen. Sankoruiskurasti vaikuttikin olevan pikkusammuttajien suosiossa.

Tapahtumassa otettiin käyttöön palokunnan upouusi ”Palotaloksi” nimetty suihkutusmaalitaulu, jonka ”palavia” ikkunaluukkuja kaadetaan perinteisellä sankoruiskulla suihkuttaen. Sankoruiskurasti vaikuttikin olevan pikkusammuttajien suosiossa. Kuva: Minja Pietarinen

 

Varsinkin pienempiä vieraita jututtaessa paloauto vaikutti olevan tapahtuman vetonaula. Tapahtuman grillimestarinkin piti välillä käydä tarkastelemassa kalustokaappien sisältöä.

Varsinkin pienempiä vieraita jututtaessa paloauto vaikutti olevan tapahtuman vetonaula. Tapahtuman grillimestarinkin piti välillä käydä tarkastelemassa kalustokaappien sisältöä. Kuva: Minja Pietarinen