Sotaharjoitus näkyy myös Vuosaaressa

Kaartin jääkärirykmentti johtaa valmiusyksiköiden harjoituksen Helsingissä, Hangossa ja Raaseporissa 23.–27.1. Harjoituksessa joulukuussa valmiusvastuun ottaneet valmiusyksiköt harjoittelevat yhteistoimintaa. Harjoituksen keskiössä ovat erilaiset taistelumenetelmät, erikoisjoukkojen vastainen toiminta ja kohteiden suojaaminen. Harjoituksessa mukana on myös reserviläisiä, heidän joukossaan rannikkojääkäreitä Uudenmaan prikaatin johtamassa osaharjoituksessa. Harjoitus on osa koulutussuunnitelman mukaista vuosittaista harjoittelua.

Harjoitukseen osallistuvat valmiusyksiköt Kaartin jääkärirykmentistä, Panssariprikaatista ja Porin prikaatista. Karjalan prikaatista harjoitukseen osallistuu varusmiehiä tukevista aselajeista. Kaartin jääkärirykmentistä mukana on myös tiedustelujoukkue. Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Asko Kopran johtamassa harjoituksessa kertaa reserviläisiä sekä Maa- että Merivoimista.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla, joiden joukossa on myös panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja.