Ystävänpäiväkorteista iloa Vuosaaren lukiossa

HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Heidi Östling ja School to Belong -ohjelman koordinaattori Silva Saulio ja valmistautuvat jakamaan ystävänpäiväkortteja nuorille

HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Heidi Östling ja School to Belong -ohjelman koordinaattori Silva Saulio ja valmistautuvat jakamaan ystävänpäiväkortteja nuorille. Kuva: Jani Laukkanen

HelsinkiMissio ja Posti kutsuivat suomalaiset kirjoittamaan rohkaisevilla viesteillä varustettuja ystävänpäiväkortteja HelsinkiMission School to Belong -ohjelmassa mukana olevien oppilaitosten opiskelijoille. Suomalaiset kirjoittivat  noin 9 000 korttia, jotka toimitettiin oppilaitoksiin ympäri Suomea.

Yksi näistä oppilaitoksista oli Vuosaaren lukio, jossa ystävänpäiväkortteja jaettiin lukiolaisille suunnatussa hyvinvointikahvilassa maanantaina 13.2. Nuorten suupielet kääntyivät hymyyn ja korttien viestejä esiteltiin vieressä oleville kavereille. Vuosaaren lukion apulaisrehtori Emma Pihkala koki ystävänpäiväkorttitempauksen tärkeäksi ja aisti nuorten reaktioista samoja tunteita.

– Tulee mielettömän kiitollinen ja lämmin olo siitä, kuinka ihmiset ymmärtävät, että nuorissa on tulevaisuu­s, ja haluavat rohkaista heitä näinä vaikeina aikoina, kuvailee Pihkala.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Heidi Östling jakoi ystävänpäiväkortteja Vuosaaren lukiossa.       Kuva: Jani Laukkanen

HelsinkiMission yksinäisyystyön asiantuntija Heidi Östling jakoi ystävänpäiväkortteja Vuosaaren lukiossa. Kuva: Jani Laukkanen

Nuorille Pihkala haluaa välittää seuraavan viestin:

– Toivoisin, että jokaiselle löytyisi edes yksi ystävä, jonka seurassa saisi olla oma itsensä ja tulisi nähdyksi sellaisena kuin on. Se on mieletön voimavara elämässä. Toivon sitä näille kaikille nuorille. Jos on nyt yksinäinen, niin ei kannata menettää toivoa, sillä nykyhetki ei tarkoita sitä, etteikö myöhemmin voisi löytyä oma ystävä.

Vuosaaren lukio panostaa yksinäisyyden vähentämiseen ennaltaehkäisevin ja yhteisöllisyyttä vahvistavin toimenpitein.

– Tavoitteena on saada mukava, turvallinen ilmapiiri aikaiseksi, jotta jokainen voi kokea olevansa turvassa, vaikka ei vielä tuntisi ketään. Se on pitkäjänteistä työtä, johon kaikkien pitää sitoutua, kuvailee Pihkala lukion toimia yksinäisyyden vähentämiseksi.

HelsinkiMission School to Belong -ohjelma auttaa kouluyhteisöjä tunnistamaan ja lievittämään nuorten yksinäisyyttä sekä tarjoaa työkaluja yksinäisyyteen puuttumiseen. Kaksikielinen ohjelma on suunniteltu pitkäkestoiseksi toimintamalliksi Suomen kaikkiin oppilaitoksiin.