Sanaton-esitys yhdistää kieliä, tanssia ja joikua

Sanaton -esitys Vuosaaren kirjastossa torstaina 9.3. kello 18.           Kuva: Nèa Virtanen

Sanaton -esitys Vuosaaren kirjastossa torstaina 9.3. kello 18. Kuva: Nèa Virtanen

Satakielikuukauden ohjelmistoon kuuluva ”Sanaton” on tanssia, fyysistä teatteria sekä monologia yhdistävä esitys, joka toteutetaan ukrainalaisen Ethno Contemporary Balletin ja Vuosaaren kesäteatterin yhteistyönä. Se käsittelee kielen merkitystä ihmisiä yhdistävänä ja erottavana tekijänä sekä ylipäätään kielten asemaa yhteiskunnassa. 

Esitys syntyi Vuosaaren kesäteatterin halusta tukea Ukrainasta Suomeen paenneita taiteen keinoin. Viime syksynä Suomeen saapuneen Nina Bulgakovan tanssiryhmän Ethno Contemporary Balletin esitys kesäteatterin pikkujoulujen lomassa pidetyssä idea-illassa yllätti ja kosketti kesäteatterilaisia niin, että tulevasta yhteistyöstä sovittiin saman tien. 

Syntyneessä esityksessä otetaan kantaa ukrainan, saamen ja suomen kielten asemaan Euroopan vähemmistökielinä. Kesäteatteri on ensi kertaa mukana monikielisyyttä ja ennen kaikkea äidinkieltä juhlivassa Satakielikuukauden ohjelmassa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kuva: Anna Semenova

Kuva: Anna Semenova

– Kielten avulla kykenemme pitämään kiinni sekä kehittämään identiteettiämme ja kulttuuriamme. Myös kesäteatterin tulevassa kesän näytelmässä tulee korostumaan Vuosaaren  monikulttuurinen ympäristö, kertoo Vuosaaren kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Anna Vuopala, kannustaen kaikkia tulemaan kirjastolle torstaina 9.3. kello 18.

Esitys perustuu ukrainalaisen Anastasia Ilchukin ja  saamelaistaiteilija Tuuni Partin omiin teksteihin. 

Sanaton-esitys torstaina 9.3. Vuosaaren kirjastossa (Mosaiikkitori 2) kello 18. Vapaa pääsy, kesto 20 min, sopii yli 7-vuotiaille. Ohjaus: Nèa Virtanen sekä Vuosaaren kesäteatteri yhdessä Nina Bulgakovan ja Tuuni Partin kanssa.