Gugi Trio viihdyttää Vuotalossa

Gugi Kokljuschkin muistetaan Topmost-yhtyeestä. Sittemmin Gugi toimi levy-yhtiömaailmassa ja nykyisin mies on tehnyt soolouraa. Gugi Trio esiintyy Vuotalossa torstaina 6.4. kello 18.

Gugi Kokljuschkin muistetaan Topmost-yhtyeestä. Sittemmin Gugi toimi levy-yhtiömaailmassa ja nykyisin mies on tehnyt soolouraa. Gugi Trio esiintyy Vuotalossa torstaina 6.4. kello 18.

Gugi Kokljuschkin on suomalaisen musiikkielämän legenda. Hänen uransa ulottuu 1960-luvun alkupuolelle saakka. Suurin menestys tuli Topmost-yhtyeen solistina , jonka isoin hitti oli ”Merisairaat kasvot”. Vuonna 1975 Gugi heittäytyi mukaan levy-yhtiöbisnekseen ja oli vuosikymmenten saatossa luomassa uraa kymmenille kotimaisille tähdille. Artistin elämä kiinnosti vielä sen verran enemmän, että työelämästä eläkkeelle siirtymisen jälkeen Gugi on jo ehtinyt julkaista kaksi albumia, joiden biiseistä mainittakoon Radio Suomen ykkösinä olleet sinkut ”Isot opit elämän” ja ”Köpis -66”.

Kolmas albumi on tarkoitus julkaista keväällä 2023. Tulevalta pitkäsoitolta on jo ilmestynyt ”Kuka oisin ilman sua”, Lauri Tähkän säveltämä ” Illusia” ja ” Ei me puhuta rakkaudesta”, joka on duetto lahjakkaan Maria Hännisen kanssa. Tämä kauniin Gugin säveltämän balladin on tekstittänyt Mariska. 

Gugilla on kunnia saada Vuotalolle mukaansa muun muassa Lapinlahden Linnuista tutun taitavan kitaristin Puka Oinosen sekä virtuoosimaisen kiipparin, J. Karjalaisen luottomuusikon Pekka Gröhnin. Tämä trio esittää konsertissa kappaleita Gugin omasta tuotannosta, ikivihreitä ja Topmost-hittejä. Esitystä ryydittää jutustelu biisien synnystä sekä elämästä musiikin parissa.

Gugi on trionsa kanssa esittänyt menestyksekkäästi tämän nostalgisen sixties-henkisen musiikkiesityksen Vuotaloa vastaavissa paikoissa, kuten myös Back to The Sixties -tapahtumassa. Voisi lisäksi todeta tämän esityksen kuuluvan samaan sarjaan kuin The Sixties Blondies ja The Mystery Wires.  

– On todella ilo saada tulla takaisin ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen tunnelmalliselle estradille, jossa ovat soundit kohdallaan, Gugi toteaa. 

Gugi Trio musisoi Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) torstaina 6.4. kello 18, liput alkaen 29,50 €, lippu.fi