Siivotaan Vuosaari kesäkuntoon roskatalkoissa 15.–16.4.

Myös viime keväänä Vuosaarta siivottiin talkoilla. Porukkaa oli hyvin mukana ja näkyviä tuloksia saatiin aikaan.

Myös viime keväänä Vuosaarta siivottiin talkoilla. Porukkaa oli hyvin mukana ja näkyviä tuloksia saatiin aikaan.

Vuosi sitten keväällä järjestetyt Vuosaaren yhteiset roskienkeruutalkoot olivat menestys. Talkoisiin osallistui ainakin 150 vuosaarelaista, ja yhteisvoimin kerättiin vähintään 700 kg roskaa pois yleisiltä alueilta. Tuloksen näki heti – roskattomampi kaupunkikuva ilahdutti pitkin kesää ja lisäsi kaikkien viihtyvyyttä. 

Roska päivässä -Vuosaari-ryhmän perustaja Tuula Syrjälä valittiin Vuoden vuosaarelaiseksi tunnustuksena muun muassa aktiivisuudesta yhteisen ympäristömme roskaisuuden vähentämiseksi. Syrjälä kutsuukin taas vuosaarelaisia sankoin joukoin mukaan kevään roskatalkoisiin. 

– Viime vuonna teimme aivan huikean tuloksen. Tänä vuonna saimme tueksemme lisää kaupungin toimijoita: Vuosaaren Roskatalkoot -mainosjulisteesta tehtiin monikielinen ja talkootukikohdiksi saatiin nuorisotalot ja asukastalo. Talkoovarusteista ja kerätyn roskan poisviennistä vastaa tuttuun tapaan Helsingin kaupungin Puistotalkoot-toimintamalli, Syrjälä sanoo. 

Talkoot pidetään heti pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna. Varustukseksi riittävät säänmukaiset, työskentelyyn sopivat vaatteet (halutessa työhanskat) ja annos reipasta kevätmieltä. Talkoiden lähtö- ja infopisteiltä voi noutaa keräyssäkkejä ja lainata roskapihdit. Talkoisiin voi tulla koko ajaksi tai vaikkapa tunniksi.

– Nyt vaan toivotaan hyvää säätä, mutta talkoot kyllä toteutetaan säässä kuin säässä. Kiitos Vuosaari-Säätiön stipendin ja meitä tukemaan lähtevien paikallisten sponsorien, voimme tarjota talkoolaisille työn päätteeksi talkookahvit. Nähdään talkoissa! Syrjälä kannustaa.

Talkoiden taustalla on Roska päivässä Vuosaari -Facebook-ryhmä.

Talkooaikataulut ja -lähtöpaikat 

Lauantaina 15.4. klo 10–14:
• Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5
• Nuorisotalo Merirasti, Meri-Rastilan tori, Jaluspolku 3

Sunnuntaina 16.4. klo 10–14:
• Stadin asukastalo/Pohjoinen ostari, Mustalahdentie 10
• Vuosaaren Urheilutalo, Vuosaarentie 5