Yhdessä vielä paremman Vuosaaren puolesta

Vuosaaren toimijat ja päättäjät kokoontuivat yhteiseen kokoukseen Rastilan kartanon Cafe Monamiin tiistaina 9.5.

Vuosaaren toimijat ja päättäjät kokoontuivat yhteiseen kokoukseen Rastilan kartanon Cafe Monamiin tiistaina 9.5.

Vuosaaren toimijat ja päättäjät kokosivat voimansa yhteisten haasteiden ratkaisemiseksi. Kokouksen puheenaiheita olivat kansainvälisyys, yritystoiminta, kaupunkisuunnittelu ja peruspalvelut.

Kotiseuturakkaus, huoli tulevaisuudesta ja innostus alueen potentiaalista – nämä ja monet muut syyt saivat Vuosaaren kaupunginvaltuutetut ja toimijat kokoontumaan aurinkoisena toukokuun tiistaina 9.5. Rastilan kartanon ravintolaan keskustelemaan alueen kehityksestä ja yhteistyöstä. 

Ajatustenvaihto oli vilkasta ja monista asioista oltiinkin samaa mieltä. Nuorten harrastusmahdollisuuksien edistäminen, koulujen ja leikkipuistojen toimintaedellytysten tukeminen, viheralueiden säilyttäminen ja muiden kuin suomenkielisten vuosaarelaisten parempi tavoittaminen saivat tukea kaikilta osallistujilta puolue- tai organisaatiotaustasta riippumatta.

Sen sijaan täydennysrakentaminen, terveydenhuoltopalveluiden järjestäminen ja toimistotilojen tämänhetkinen tilanne toivat erilaisiakin mielipiteitä esiin.

Toukokuun tapaaminen oli ensimmäinen Vuosaari-toimikunnan, Vuosaari-Seuran ja Vuosaari-Säätiön sekä alueen poliittisten päättäjien yhteinen keskustelutilaisuus. Aiemmin kyllä vuosaarelaistoimijat ovat jo kutsuneet erikseen päättäjiä ja kaupungin virkamiehiä toimintaansa mukaan. Näin laajan edustuksen kokoonpanoja on suunnitelmissa järjestää jatkossa lisää. 

Syyskuussa Vuosaari-toimikunta järjestää kaikille avoimen asukastilaisuuden, jossa on niin ikään tarkoitus pohtia ratkaisuja vuosaarelaisten yhteisiin haasteisiin.