Tanssia, Pride-tapahtumaa, arkkitehtuurikävelyä sekä näyttelyitä Vuotalon kesässä

Tähän artikkeliin on lueteltu Vuotalon (Mosaiikkitori 2) kesäohjelmaa. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta vuotalo.fi

Kaupunkitanssit Vuotorilla Vuotalon edessä

· Ke 28.6. klo 19 tango. 

· Ke 5.7. klo 19 foksi. 

· Ke 12.7. klo 19 valssi. 

· Ke 19.7. klo 19 jenkka. 

Kaupunkitanssikesä tuo ilmaiset tanssituokiot ilahduttamaan ja virkistämään pääkaupunkiseudun asukkaiden elämää. Mukaan tanssimaan voi tulla milloin vain! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Opetuksesta vastaavat koulutetut tanssinopettajat. 

Seuraathan tanssipäivän säätä: sadesäällä tanssit peruuntuvat. Kesto 45 min. Vapaa pääsy. Yhteistyössä Tanssiteatteri Tsuumi ja Vuotalo. 

Nuorten Pride-ilta Vuotalolla to 29.6. klo 16–19

Vuotalo järjestää pride-viikon torstaina 29.6. ohjelmaa nuorille. Luvassa teeman mukaisia työpajoja sekä stand-up esityksiä. Ohjelma Vuotalon etu- ja alapihoilla. Kurjan sään sattuessa ohjelma siirretään sisätiloihin. 

· Klo 16–19 Sateenkaareva pinssi- ja kankaanpainatustyöpaja. Tee oma pinssi, kangaskassi tai vaikka molemmat! Vuotorilla tehdään pinssejä ja painetaan pride-aiheisia kangaskasseja sateenkaarevassa työpajassa. Tuo mukanasi oma kangaskassi tai tekstiili, mutta huomioithan, että materiaali kestää kuumuutta. Ei ennakkoilmoittautumista. (Järjestää Vuosaaren kirjasto.) 

· Klo 16–19 Pride-kylttityöpaja. Mitä sinä haluat julistaa ja juhlistaa lauantaina Pride-kulkueessa? Tule tekemään oma värikäs Pride-kylttisi non-stop-työpajaan. Ei ennakkoilmoittautumista. (Vuotalo, ohjaajina Helsingin kuvataidekoulun opettajat). 

·    Klo 16–19 glittertatuointeja ja -meikkejä. RuffleArmyn glitterartistit tekevät suosittuja glittertatuointeja ja glittermeikkausta. Käytettävä eko-glitter on biohajoavaa. Glittertatuoinnit tehdään käsiin ja ne ovat vedenkestäviä. Glittertatuointeja voi tehdä jo 3-vuotiaille. Glittermeikeissä ikäraja on 5 vuotta. 

· Klo 17 stand-uppia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi nuorisolle ja nuorille aikuisille: Jamie MacDonald, Illusia Sarvas, & Bahar Tokat.

Pride-tapahtumiin on vapaa pääsy.

Arkkitehtuurikävely: 1970-luvun Vuosaari ti 4.7. klo 15–16.15 ja 17–18.15 

Kävelykierroksella tutustutaan Vuosaaren arkkitehtuuriin ja lähiöön 1970-luvun näkökulmasta. Vaikka Vuosaari onkin melko tyypillinen 1960-luvun metsäkaupunki, alueella on myös kiinnostavia esimerkkejä 1970-luvun arkkitehtuurista sekä kaupunkisuunnittelun muuttuvista ihanteista. Lähiöiden teemaa käsittelevä kierros pohtii myös, miten aikakauden yhteiskunnalliset muutokset säilyvät arkkitehtuurissa ja toisaalta vaikuttavat nykyaikaan. Kieli: klo 15 englanti, klo 17 suomi.  

Lähtö Vuotalolta. Maksullinen | 10/5/0 € (vain korttimaksu), paikan päällä. 

Kansanmusiikki- ja tanssiryhmät Artemis (GRE) ja Danskompassen (FIN) kohtaavat Vuotorilla ke 5.7. klo 20

Kreikkalaisten ja suomalaisten nuorten kansanmusiikki- ja tanssiryhmät kohtaavat Vuotorilla Vuotalon edessä.

Artemiksen kulttuurikeskus perustettiin vuonna 1977. Sen jälkeen yli 2000 Lerosin saaren asukkaista on osallistunut Artemiksen toimintaan. Yhdistyksen tärkeimmät toiminta-alat ovat tanssi, kansanperinnetutkimus, shakki, teatteri, kuorolaulu ja musiikki. Artemiksen jäsenet pitävät konsertteja ja tanssiesityksiä Kreikassa, mutta myös monilla kansainvälisillä näyttämöillä suurten tanssitapahtumien yhteydessä.

Artemis on julkaissut kirjoja, levyjä ja elokuvia, jotka ovat edistäneet kreikkalaisen kulttuurin ja tietämyksen Lerosista leviämistä kauas oman maansa rajojen ulkopuolelle. Kulttuurikeskus Artemis järjestää vuosittain useita seminaareja, festivaaleja ja kokouksia yhteistyössä useiden instituutioiden, mukaan lukien yliopistojen, kanssa.

Brage-yhdistys aloitti yhteistyön vuonna 2018 Artemiksessa vierailevan ja Lerosin saarella esiintyvän tanssiryhmän kanssa. Ryhmät ovat vierailleet vuoroittain toistensa luona, ja tänä kesänä Artemis-ryhmä tuo Vuotalolle kansanmusiikki- ja tanssiesityksen, jossa esiintyy myös helsinkiläinen ryhmä Danskompassen.

Kesto n. 60 min. Vapaa pääsy.

Näyttelyt  

Kansallispuku: Sata vuotta järjestelmällistä kansallispukutyötä 5.7. asti. 

Vuonna 2022 tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun järjestelmällinen kansallispukutyö aloitettiin suomenruotsalaisessa kansankulttuuriyhdistyksessä Föreningen Bragessa. Juhlavuoden kunniaksi Brage kokosi näyttelyn kansanpukutyön historiasta, joka kiersi Suomen ympäri vuosina 2022–2023 ja saapui nyt Vuotaloon. 

Vuotalon vitriinit, 2. krs. Vapaa pääsy.  

Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta, Helsingin kaupunginmuseon rinnakkaisnäyttely Vuotalossa 23.9. asti.

Vuotalon rinnakkaisnäyttelyssä on esillä valokuvia ja haastatteluvideo afrosuomalaisen Good Hair Day -kollektiivin toiminnasta. Menneiden vuosikymmenien näkökulmaa tuovat henkilöhistorialliset poiminnat afrosuomalaisista 1800- ja 1900-luvuilla. Elokuussa Vuotalossa järjestetään työpaja, jossa kerätään osallistujien omia kuvia osaksi näyttelyä. 

Helsingin kaupunginmuseon Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -rinnakkaisnäyttely avautuu 15.6. Vuotalossa. Näyttelyn avulla halutaan lisätä afrosuomalaisuuteen liittyvää tietoisuutta kertomalla, kuinka afrosuomalaiset ovat osa Helsinkiä ja helsinkiläisyyttä sekä vahvistaa afrosuomalaista kulttuuriperintöä. 

Vapaa pääsy.