Kotaja ja Piispanen taas mitalikannassa

Amanda Kotaja. Kuva: Amanda Kotajan kotialbumi

Vuosaarelainen MM-parayleisurheilija Amanda Kotaja, 28, nappasi 14.7. Pariisin MM-kisoista jo kolmannen T54-luokan maailmanmestaruutensa. Poskiontelontulehduksen kanssa kesällä kamppaillut Kotaja voitti kultaa uudella kisaennätyksellä 15,96 sekuntia. Kotajalta löytyy samalta matkalta myös kolme EM-kultaa. Vuodesta 2015 Vuosaaressa asunut Kotaja jätti sairastelun vuoksi MM-kisojen sivumatkansa 400 metrin kelauksen tänä vuonna väliin.

Myöskin vuosaarelainen ratakelaaja Toni Piispanen, 47, saavutti Pariisin MM-kisoissa pronssia 100 metrin T51-luokassa sekä hopeaa 200 metrillä. Piispasen palkintokaapista löytyy kultaa niin paralympialaisista kuin MM- ja EM-kisoistakin, lisäksi hänet on valittu kahdesti Suomen Vuoden yleisurheilijaksi (vuosina 2019 ja 2021) ja kahdesti Vuoden helsinkiläisurheilijaksi (2013 ja 2020).