Perhetalo Kajuutta on avoin kohtaamispaikka

Milon taidonnäyte temppuradalla Perhetalo Kajuutassa.

Milon taidonnäyte temppuradalla Perhetalo Kajuutassa.

Perhetalo Kajuutta avasi jälleen ovensa pitkän tauon jälkeen 10.8.2023. Talo on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16 ja se sijaitsee Vuosaaren Kallahdessa (Kaivonkatsojanpolku 4). Toimintaa järjestää Helsingin kaupungin varhaiskasvatus, ja se on avointa sekä maksutonta perheille.

Perhetalo toimii avoimena kohtaamispaikkana, johon voi tulla ihan muuten vaan leikkimään ja tapaamaan toisia vauva- ja pikkulapsiperheitä tai halutessaan voi osallistua myös ohjattuun toimintaan. Kajuutassa järjestetään esimerkiksi laulu-, liikunta- ja kädentaitotuokioita 1 vuotta täyttäneiden lasten perheille. Vauvaperheille järjestetään muun muassa Kukkuluuruu -laulu- ja lorutuokioita, vauvasirkusta, värimaalausta marjoilla ja soseilla sekä vauvatreffejä.

Talossa toimii myös ensisynnyttäjien vertaisryhmä, jossa kokoontuu samoihin aikoihin synnyttäneet äidit ja vauvat. Tämän syksyn ryhmien aloitusajat ovat touko-, kesä- ja heinäkuussa 2023 synnyttäneet 31.8. ja elo-, syys- ja lokakuussa 2023 synnyttäneet 9.11. Ryhmät kokontuvat noin kymmenen kertaa kerran viikossa.

Teemme myös yhteistyötä Uudenmaan Marttojen kanssa erilaisten työpajojen muodossa liittyen pikkulapsiperheiden arjen sujuvuuteen, ruuanlaittoon ja terveellisiin ruokatottumuksiin. Syyskuussa on alkamassa uusi työpaja perheille.

Lokakuussa Kajuutassa alkaa Tänään tavataan -kahvila, joka on kulttuurien kohtaamispaikka kaikille vauva- ja lapsiperheille. Siellä lapsilla on mahdollisuus oppia kieltä hauskasti ja monipuolisesti satujen, laulujen ja lorujen kautta ja myös aikuisilla on mahdollisuus harjoitella suomen kielen taitoja.

Tervetuloa tutustumaan Perhetalo Kajuutan toimintaan. Tarkempaa tietoa toiminnasta löytyy perhetalon Facebook- ja Instagram-sivuilta.