Puukottajan tuomio säilyi hovissa

Ulappasaarentiellä marraskuussa 2022 toista miestä puukottaneen miehen tuomio säilyi ennallaan Helsingin hovioikeudessa. Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut miehen tapon yrityksestä 3,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomittu henkilö puukotti suullisen riidan päätteeksi miesuhriaan kerrostalon pihassa Ulappasaarentiellä. Veitsi lävisti uhrin takin ja paidat sekä mahalaukun etu- ja takaseinämät. Uhri pelastui hätäleikkauksen ansiosta. Molemmat riidan osapuolet olivat päihtyneitä.

Keskivertorangaistus keskimääräisestä tapon yrityksestä on käräjäoikeuden mukaan ollut viime vuosina noin 3,5 vuotta vankeutta, eikä hovioikeuskaan muuttanut torstaina 14.9. antamassaan tuomiossa käräjäoikeuden tuomiota. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.