OmaStadin kolmas kierros alkoi ehdotuksia ideoimalla

Helsinkiläiset voivat ideoida 2.–15. lokakuuta siitä, miten kaupunki käyttää 8,8 miljoonaa euroa. Osallistuvan budjetoinnin avulla saadaan asukkaiden äänet kuuluville. Tuoreet OmaStadi-kummit jakavat tietoa ja käytänteitä asukkaille. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia.

13 vuotta täyttäneet helsinkiläiset voivat äänestää

Lokakuussa kaikki 13 vuotta täyttäneet helsinkiläiset voivat tehdä ehdotuksen omastadi.hel.fi -verkkosivustolla. Tukea ehdotusten tekemiseen saa kaupungin palvelupisteissä eri puolilla kaupunkia. Lisäksi kaupunki ja yhteistyökumppanit järjestävät yhteisiä tilaisuuksia, joissa kaupunkilaiset voivat ideoida ehdotuksia. Tiedot omalla alueella järjestettävistä tilaisuuksista löytyvät samoin OmaStadi-sivustolta. Vapaaehtoiset OmaStadi-kummit toimivat alueilla neuvoen ja jakaen tietoa OmaStadista.

Ehdotukset voivat liittyä kaikkeen, mitä kaupunki tekee. Rahaa voidaan käyttää kaupungin palveluihin, hankintoihin ja investointeihin. On myös mahdollista keksiä jotakin aivan uutta, joka voisi kuulua kaupungin palveluihin ja toimintaan. Osallistuvan budjetoinnin ehdotusten tulee kuitenkin täyttää tiettyjä kriteereitä.

Helsinki kehittyy toiveiden mukaan

Kaupunki arvioi kaikki ehdotukset ja tarpeen mukaan muokkaa ja yhdistelee niitä, jotta ne menestyisivät ensi kevään äänestyksessä. Keväällä helsinkiläiset voivat äänestää itselleen mieleisiä ehdotuksia. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

– OmaStadi on Helsingin loistava tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia, johon jokaisella asukkaalla on mahdollisuus vaikuttaa. Olen ilolla seurannut, kuinka monet aiemmat ehdotukset ovat muuttuneet todeksi ja tehneet Helsingistä jälleen paremman kaupungin. Odotan innolla tulevaa ehdotuskierrosta, pormestari Juhana Vartiainen sanoo.

Ideointi-tapahtuma Vuosaaressa 6.10.

Kaupunkilaisten tekemiä ehdotuksia on toteutettu lähes 13 miljoonalla eurolla. OmaStadi-sivustolla voi seurata ehdotusten toteutusta. Monet valmistuvat vielä tämän vuoden aikana.

OmaStadin uutisia on julkaistu hel.fi-sivustolla myös ruotsiksi ja englanniksi.

Helsingin kaupunki järjestää ideointitapahtuman Stadin yhteisötalo Vuosaaressa Pohjoisella ostoskeskuksella (Mustalahdentie 10) perjantaina 6.10. kello 12 alkaen.