Eva Nyströmille tuplakultaa Ruotsissa

Eva Nyström on viihtynyt Tukholmassa, jalkapallo-oppinsa hän kuitenkin sai lapsena FC Viikingeissä. Kuva: Peter Jonsson

Eva Nyström on viihtynyt Tukholmassa, jalkapallo-oppinsa hän kuitenkin sai lapsena FC Viikingeissä. Kuva: Peter Jonsson

Vuosaarelaisen jalkapalloseura FC Viikinkien kasvatti Eva Nyströmin, 23, kausi tukholmalaisen Hammarby IF:n riveissä päättyi riemukkaissa tunnelmissa, sillä joukkue voitti Ruotsin pääsarja Damallsvenskan 38 vuoden tauon jälkeen. Sarjan päätöskierrokselle lähdettäessä Hammarby johti tasapisteissä olevaa BK Häckeniä maalieron turvin. Hammarby voitti lauantaina 11.11. vieraissa IFK Norrköpingin 2–0 ja varmisti täten mestaruuden yhden maalin Häckeniä paremmalla maalierolla.

Tukholmasta parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Norrköpingiin oli lähtenyt Hammarbyn tueksi liki 6 000 kannattajaa, joten vierasottelu oli tunnelmaltaan kuin kotiottelu, kun yhteensä paikalla oli 8 251 katsojaa. Kyseessä oli Hammarbyn seurahistorian suurin vieraskannattajajoukko Tukholman ulkopuolella pelatuissa otteluissa, kun mukaan lasketaan kaikki lajit naisissa ja miehissä. Sarjakauden viimeisessä Hammarbyn kotiottelussa Häckeniä vastaan 5.11. oli Tukholman Tele2 Arenalla 15 033 katsojaa. Ottelu päättyi Hammarbyn 3–2-voittoon, ja puolustaja Eva Nyström teki rankkarista 1–0-maalin.

Suomen naisten maajoukkue Helmareiden luottopuolustaja Eva Nyströmistä tuli samalla tuplamestari, sillä Hammarby voitti kesäkuun alussa Ruotsin cupin finaalissa Häckenin 3–0. Tuolloin Tele2 Arenalla oli peräti 17 623 katsojaa. Kahdet kultamitalit saivat tällä kaudella kaulaansa myös kaksi Nyströmin suomalaista seurakaveria, maalivahti Anna Tamminen sekä hyökkääjä Adelina Engman.

Eva Nyström ja Anna Tamminen ovat päässeet nauttimaan voitoista myös Helmareiden kanssa, sillä maajoukkue on voittanut kaikki neljä Nations Leaguen B-liigan otteluaan päästämättä maaliakaan. Helmareilla on mahdollisuus varmistaa lohkovoitto ja nousu A-liigaan seuraavassa ottelussaan. Suomi kohtaa Romanian Turussa Veritas Stadionilla 30.11.