Kallvikintien suojatiestä

Vuosaari-lehdessä numero 31/2023 oli juttu Kallvikintiellä rakennustyömaan kohdalla olevasta vaarallisesta suojatiestä.

Nyt muistelen asian sujuneen suunnilleen näin:

Kun rakennustyö alkoi, vanha suojatie oli poistettava. Niinpä tehtiin uusi, tämä nykyinen. Siihen laitettiin merkkivalot, ja mikä tärkeintä, katuun tehtiin viivoitus.

Noin viikko tai pari suojatien valmistumisen jälkeen alkoi uusi urakka. Tiestä jyrsittiin asvaltti – ja suojatie – pois. Uusi asvaltti syntyi varsin nopeasti. Mutta uutta suojatietä ei. Tätä tilannetta elämme vieläkin.

Mitä siis tapahtui? Minun ymmärrykseni mukaan – johon minulla ei ole mitään dokumentteja taustalla – rakennusfirma velvoitettiin tekemään uusi, sääntöjenmukainen suojatie. Jonka se tekikin. Ja välittömästi sen jälkeen kaupunki (mitä todennäköisemmin) jatkoi päällystysohjelmaansa ja jyrsi suojatien pois. Rakennusfirma oli velvoitteensa hoitanut eikä tietenkään kantanut enää huolta suojatiemerkinnöistä. Asfaltointifirma oli myös hoitanut työnsä, eikä sen hommiin kuulunut tilapäisten suojatiemerkintöjen korjaaminen.

Eli homman koordinointi, vastuussa ilmeisesti kaupunki, petti…

”Vanhan Vuosaaren asukas”