Pienydinvoimala ehkä Vuosaareen

Energiayhtiö Helen kaavailee Helsinkiin kaukolämpöä tuottavaa pienydinvoimalaa. Sen todennäköinen sijaintipaikka olisi Vuosaari tai Salmisaari. Asia käy ilmi Helenin tuoreen toimitusjohtaja Olli Sirkan Helsingin Sanomille antamasta haastattelusta, joka julkaistiin 29.11.2023.

Sirkka toteaa, että Helenin lopettaessa hiilenpolton vuonna 2025 lämmöntuotantoa saadaan säädettyä Vuosaaren laitoksessa pellettejä ja puuhaketta polttamalla. Mutta kun sekin loppuu, Helsinkiin tarvitaan riittävän tehokasta lämmöntuotantoa. Sitä voitaisiin toimitusjohtaja Sirkan mukaan tuottaa pienydinvoimalalla ehkä noin vuonna 2036.

Sirkka toteaa HS:n haastattelussa, että Helenin ydinvoimasuunnitelmien etenemisen riippuvan etenkin lainsäädännön päivittämisestä ja Säteilyturvakeskuksen pienydinvoimalasääntelyn valmistumisesta.