Antti Kolin Tiiroja-valokuvanäyttely

Antti Kolin valokuvanäyttely Tiiroja on nähtävillä Galleria Lill Kallvikissa 28.1. saakka.

Antti Kolin valokuvanäyttely Tiiroja on nähtävillä Galleria Lill Kallvikissa 28.1. saakka.

Vuosaarelaisen valokuvaaja-tietokirjailija Antti Kolin valokuvanäyttely Tiiroja on nähtävillä Villa Lill Kallvikissa 28.1. saakka. Valokuvanäyttelyn kuvat ovat Vuosaaren ja lähisaarien tiiroista noin 15 vuoden ajalta. Kuvissa tiirat muun muassa lentävät, parittelevat, kalastavat ja hoitavat poikasiaan.

Galleriassa Villa Lill Kallvikissa on kaksi huonetta. Ensimmäisessä esitetään tiirojen elämänvaiheita ja ulkonäköä, toisessa keskitytään lentämiseen. Kuvista osa on enemmän journalistisia, niissä keskeistä on tiedon tai tilanteiden välittäminen. Toinen osa on taiteellisempia, niissä tiiroja katsotaan elämyksellisesti, ehkä samaistuen ja lentämisen kokemusta korostaen. Näyttely on kokonaisuus ja se näyttää tiirat monipuolisesti.

Näyttely käsittelee tiirojen lisäksi suhtautumistamme tiiroihin, eläimiin ja luontoon, kokonaisuuden taustalla on paljon kysymyksiä. Mikä on tiiroille tärkeää? Miten tiiroja tulisi valokuvata? Minkälainen suhtautuminen on oikeudenmukaista tiiroja kohtaan? Mikä on tiedon ja kokemuksen osuus, tarvitsevatko tiirat ylipäätään ihmisaivojen tuottamaa tietoa tai tunnetta? Onko tiira tiira vai jotain muuta?

Antti Koli on vuosaarelainen valokuvaaja ja tietokirjailija. Tämä on hänen noin kolmaskymmenes yksityisnäyttely.

Tiiroja-valokuvanäyttely Aurinkolahdessa Galleria Villa Lill Kallvikissa Juhannusruusunkuja 5:ssä on nähtävillä 12.–28.1.2024. Galleria on avoinna arkisin kello 14–19 ja la–su 11–17.