Senioreiden muotinäytös toi loistoa kevääseen

Muotinäytöksen esiintyjät nauttivat Cecilian yhteisöllisestä ilmapiiristä.

Muotinäytöksen esiintyjät nauttivat Cecilian yhteisöllisestä ilmapiiristä. Kuva: Markku Pihlaja

Senioritalo Ceciliassa luotiin katsaus kevätasuihin 7. maaliskuuta, jolloin asukkaat astelivat punaiselle matolle muotinäytöksen malleina. Tyylikästä ja lämminhenkistä muotinäytöstä tahditti musiikkiopisto Resonaarin bändi. 

Vuosaaressa sijaitsevan senioritalo Cecilian kuntosali on muuttunut kauneussalongiksi ja ruokasali mannekiinien catwalkiksi. HelsinkiMission vapaaehtoiset auttavat järjestäjiä alkusäpinässä, kun seniorit ihastelevat mallikavereidensa ehostusta.

– Eihän minusta kaunista saa, väittää joku vaatimattomista asukkaista kehuja saatuaan.

Muodikasta on kuitenkin aina olla rohkeasti sellainen ja sellaisissa vaatteissa kuin hyvältä tuntuu, ja Cecilian mallit loistavat.

Yhteisölliset tapahtumat tuovat piristystä arkeen

Mallina toimiminen on sujunut Eilalta myös rollaattorin kanssa.

Mallina toimiminen on sujunut Eilalta myös rollaattorin kanssa. Kuva: Markku Pihlaja

Tapahtumat tuovat vaihtelua senioritalon arkeen. Tapahtumaa ja kohtaamisia riittää: on kukkien sidontaa, jumppaa, yhteislaulutapahtumaa, konsertteja, teatteria ja erilaisia kahviporukoita. Yhteisöllisyyden lisäksi parasta on sijainti, sillä lähellä on kaikkea tarvittavaa aina julkisesta liikenteestä kulttuuri- ja terveyspalveluihin.

– Se riippuu jokaisesta itsestään, miten lähtee mukaan, ettei jää yksin olemaan, tuumii Anneli.

Seniorit ovat luottavaisia sen suhteen, että seuraa ja tapahtumia on jatkossakin tarjolla. Kun puutarhan saisi vielä kesäksi nättiin kuntoon, niin siellä olisi erityisen mukava istuskella.

Muotinäytös järjestäjän haavelistalla

Tyylikkäät asukkaat väläyttelivät esiintymistaitojaan senioritalo Cecilian muotinäytöksessä.

Tyylikkäät asukkaat väläyttelivät esiintymistaitojaan senioritalo Cecilian muotinäytöksessä.

Seniorit heittäytyivät puettaviksi Senior Shopin vaatteisiin, kun taas meikeistä ja kampauksista huolehti kauneuspalvelu MAJ.

Tapahtuman takana on Cecilian palvelupäällikkö ja asukasohjaaja Kadri Arffman, jonka haavelistalla muotinäytöksen järjestäminen oli ollut.

– Kaikki nämä ihmiset ovat niin ihania ja vaatimattomia. Täällä on tänään ihana jännitys ilmassa, näen, että he nauttivat siitä, kun he saavat valmistautua. On kiva katsoa, mutta tämä on myös todella iso asia malleille. Monelle tämä voi olla vuoden kohokohta ja muisto, mitä kertoa läheisille.

Linda Huhtala kauneuspalvelu MAJ:sta näkee ilon, jonka hemmottelu tuottaa.

– Tämä on se ydin, minkä takia me tätä palvelua tehdään. Valtava osa ihmisistä jää palveluiden ulkopuolelle, mutta ollaan sitten minkä ikäisiä tahansa, niin edelleen meikkaus- ja hemmottelupalveluita halutaan samalla lailla.

Vaatetus kuuluu hyvinvointiin

Ehostautuminen toi Annelille lisäpotkua esiintymiseen. Kuva: Markku Pihlaja

Ehostautuminen toi Annelille lisäpotkua esiintymiseen. Kuva: Markku Pihlaja

Esiintyjät pukenut ja muotinäytöksen juontanut Anna Koski Senior Shop -vaatetusliikkeestä kokee tapahtumien kohtaamiset merkitykselliseksi ja haluaa tuoda mahdollisuuden juhlaan kaikille.

– Vaatetus kuuluu hyvinvointiin. On kiitollinen olo siitä, että ihmiset voivat kuntoa katsomatta valita itselleen kauniita vaatteita. Kaikenikäiset ja -kokoiset voivat toimia mannekiinina. Vaatteet tulevat parhaiten esille, kun niitä esittelevät ihmiset ovat olemassa olevasta elämästä. Kyllähän siitä syntyy molemminpuolinen onnistumisen tunne, kun huomaan, että mallit loistavat valituissa vaatteissa.

Teksti: Emma Ahveninen
Kuvat: Markku Pihlaja