OmaStadissa äänesti 41 962 helsinkiläistä

41 962 helsinkiläistä äänesti OmaStadissa lähes 700 ehdotuksen joukosta suosikkinsa. Äänestysprosentti oli 7,1. OmaStadin kolmannen kierroksen äänestysvaihe päättyi maanantaina 18.3. Kaupunki toteuttaa 44 äänestyksessä eniten ääniä saanutta ehdotusta.

OmaStadin äänestyksessä menestyneisiin ehdotuksiin voi tutustua OmaStadin verkkosivuilla omastadi.hel.fi

– Helsingissä äänesti 41 962 asukasta, joka on 7,1 prosenttia kaupunkilaisista. Tulos kertoo, että OmaStadi on helsinkiläisille tärkeä ja konkreettinen keino vaikuttaa kaupungissamme. Erityisesti minua ilahdutti, että nuorten äänestysaktiivisuus parani. Myös kansainvälisesti vertailtuna Helsingin äänestysprosentti osallistuvassa budjetoinnissa on hyvä, kertoo osallisuustyön kaupunkitasoisesta kehittämisestä vastaava osallisuuspäällikkö Johanna Sinkkonen.

Pormestari vahvistaa äänestystuloksen

Pormestari Juhana Vartiainen vahvistaa äänestystuloksen maaliskuun aikana. Toteutukseen etenevien ehdotusten kehittäminen alkaa 4.–16.4. OmaStadin verkkosivuilla ja huhti–toukokuussa kaupunkilaisten sekä asiantuntijoiden yhteiskehittämisen tapahtumissa.

OmaStadi on Helsingin kaupungin tapa tehdä osallistuvaa budjetointia yhdessä asukkaiden kanssa. Helsinki käyttää OmaStadin meneillään olevalla kolmannella kierroksella 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdotusten toteuttamiseen. Itäisen ja Östersundomin suurpiirin hankkeille on varattu 1 546 895 euroa. Kaikkiaan tähän mennessä on toteutunut tai toteutumassa 119 OmaStadin ehdotusta.

Itäinen Helsinki ja Östersundom

Aurinkolahden talviuintipaikan edustalle ehdotettiin saunaa. Ehdotus pääsi vielä vahvistamattomaan toteutukseen. Kuva: Timo Honkanen

Aurinkolahden talviuintipaikan edustalle ehdotettiin saunaa. Ehdotus pääsi vielä vahvistamattomaan toteutukseen. Kuva: Timo Honkanen

Itäisen Helsingin ja Östersundomin alueen yhteisbudjetti oli 1 546 895  euroa. Keltaisella taustavärillä korostetut ehdotukset ovat saaneet eniten ääniä ja mahtuvat alueen budjettiin.

Ehdotuksia toteutetaan niin monta kuin alueen määrärahaan mahtuu. Näin ehdotus voi nousta toisen ohi toteutukseen pienemmän budjettinsa vuoksi. Pormestari vahvistaa äänestystuloksen erillisellä päätöksellä maaliskuun aikana. Huomaathan, että äänestystulos on virallinen vasta pormestarin vahvistuksen jälkeen.

Ehdotus / Budjetti / Ääniä