Merirastissa keskustellaan arkkitehtuurista ilman uudisrakentamista

Kulttuuritila Merirasti sijaitsee Meri-Rastilan torin laidalla entisissä Merirasti-kappelin tiloissa.

Kulttuuritila Merirasti sijaitsee Meri-Rastilan torin laidalla entisissä Merirasti-kappelin tiloissa.

Kulttuuritila Merirastissa (Jaluspolku 3, käynti Meri-Rastilan torilta) keskustellaan maanantaina 8.4. kello 18 alkaen arkkitehtuurin uusista tuulista. Voidaanko uudisrakentaminen lopettaa ja keskittyä korjaamiseen? Tilaisuus käynnistyy kello 17.30 kahvitarjoilulla.

Alustuspuheenvuorot pitävät Ella Kaira ja Matti Jänkälä arkkitehtuuripraktiikka Vokalista, www.vokal.fi.

Jänkälä esittelee ranskalaisen arkkitehdin ja akateemikon Charlotte Malterre-Barthesin provokatiivista aloitetta maailmanlaajuisesta uudisrakentamisen seisauksesta. Kuinka paljon nykyrakentamisesta on tarpeetonta? Tarjoutuuko rakennusalalle uusia mahdollisuuksia rakennuskannan uudelleenkäytön parissa?

Ella Kaira pureutuu korjausrakentamisen mahdollisuuksiin paikallisen maamerkin Vuorannan kautta. Huonokuntoisen entisen Alkon koulutuskeskuksen, hotellin ja vastaanottokeskuksen kokonaisvaltainen remontti sekä uusi käyttötarkoitus mahdollistivat uuden luvun rakennuksen elämässä.

Alustajat haluavat kuulla, mitä ajatuksia uudisrakentamisen seisauttaminen ja korjausrakentaminen herättävät sekä mitä ne voisivat tarkoittaa Meri-Rastilassa.

Tilaisuus aloittaa Kulttuuritila Merirastin luentojen sarjan. Se järjestetään yhteistyössä Pro Meri-Rastilan kanssa.