VPK:t rekrytoivat uusia jäseniä 4.5. Päivä paloasemalla -tapahtumassa

4.5. järjestettävässä tapahtumassa on yleisöllä mahdollisuus harjoitella alkusammutusta. Kuva vuoden 2023 tapahtumasta.

4.5. järjestettävässä tapahtumassa on yleisöllä mahdollisuus harjoitella alkusammutusta. Kuva vuoden 2023 tapahtumasta.

Vuosaaren VPK avaa ovensa kaikille kiinnostuneille lauantaina 4. toukokuuta kello 12–16 välisenä aikana järjestettävässä Päivä paloasemalla -tapahtumassa. Tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita liittymään mukaan palokunnan toimintaan sekä tutustumaan paloaseman kalustoon ja toimintaan lähemmin. Vieraille on tarjolla erilaista toiminnallista tekemistä.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Marjaniemen VPK:n kanssa. Marjaniemen ja Vuosaaren palokunnat ovat tehneet tiivistä yhteistyötä muun muassa koulutuksen sekä turvallisuusviestinnän osalta.

Vuosaaren VPK:n paloasema sijaitsee keskeisellä paikalla Vuosaaressa, ja se tarjoaa tärkeän palvelun alueen asukkaille. Palokunnassa toimivat vapaaehtoiset palokuntalaiset ovat valmiina auttamaan ja toimimaan hätätilanteissa sekä edistämään alueen turvallisuutta. Nyt he etsivät joukkoonsa lisää innokkaita ja motivoituneita jäseniä, jotka haluavat osallistua tähän tärkeään työhön.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme avata paloaseman ovet kaikille kiinnostuneille ja kutsua heidät tutustumaan toimintaamme. Haluamme näyttää, miten tärkeässä roolissa vapaaehtoiset palokuntalaiset ovat paikallisessa yhteisössä ja miten jokainen voi osallistua turvallisuuden edistämiseen omassa ympäristössään, sanoo Vuosaaren VPK:n päällikkö Jussi Sahlberg.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Myös paloautoihin pääsee taas tutustumaan 4.5.

Myös paloautoihin pääsee taas tutustumaan 4.5.

Päivä paloasemalla -tapahtumaan osallistuminen on avointa kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa tutustumaan Vuosaaren VPK:n toimintaan ja ehkäpä löytämään uusi harrastus ja tapa tehdä hyvää omassa yhteisössä!

Palokuntien ajoneuvokalustoa on esillä Vedenottamonaukiolla (Pohjavedenkuja/Vedenottamontie). Lisäksi aukiolla on perheen lapsille toiminnallista tekemistä.

Paloasemalla (Kaivonkatsojanpuisto) on vierailla mahdollisuus harjoitella alkusammutusta. Paloasemalla on tapahtumakahvio sekä toiminnallisia rasteja aikuisille sekä 15 vuotta täyttäneille nuorille. Paloasemalla on myös erilaisia toiminnallisia pisteitä, joissa voi kokeilla esimerkiksi sammuttimen käyttöä tai palomiehen varusteita. Lisäksi vierailla on mahdollisuus tutustua palokunnan kuntosaliin sekä kokeilla toiminnallisia suoritteita. Paloasemalla ei ole esteetöntä kulkua eikä lastenvaunuja voi tuoda paloasemalle sisälle.

Teksti: Jussi Sahlberg, Vuosaaren VPK
Kuvat: Minja Pietarinen