Vuosaaressa voi pian tienata rahaa valokuvaamalla puistonpenkkejä ja roska-astioita

Pelissä pelaajat merkitsevät löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita kartalle ottamalla niistä valokuvia. Hemmo Rättyä

Pelissä pelaajat merkitsevät löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita kartalle ottamalla niistä valokuvia. Kuva Vuosaaren Aurinkolahdesta. Kuva: Hemmo Rättyä

Joukkoistettu puistonpenkkien ja roska-astioiden kartoitus käynnistyy 15.7.2024 kello 9. Pelata voi kuka vain, kunhan ensin lataa Crowdsorsa-mobiilipelin älypuhelimeensa. Pelaajat ansaitsevat rahaa valokuvaamalla löytämiään puistonpenkkejä ja roska-astioita sekä merkitsemällä niiden tarkan sijainnin kartalle.

– Käyttäjien bongaamat penkit ja roskikset ilmestyvät pelin kartalle ikoneina, jolloin jokainen pysyy helposti kärryillä siitä, mitä muut ovat jo löytäneet ja missä päin pelialuetta riittää vielä kartoitettavaa, Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju kertoo .

Vuosaaresta ja Tapaninkylästä on löydettävissä yhteensä noin 2000 puistonpenkkiä ja roska-astiaa, joista jokainen on euron palkkion arvoinen – sen ensimmäisenä bonganneelle. Kerätystä kuvamateriaalista koostetaan Helsingin kaupungille kuntoluokiteltu inventaario. Tarkemmat osallistumisohjeet ovat luettavissa Crowdsorsa-sovelluksesta, jossa pelin sisältöön pääsee jo tutustumaan.

– Odotamme saavamme hyvää kuvamateriaalia puistoissa, muilla viheralueilla ja katualueilla olevista erilaisista penkeistä ja roska-astioista Tapaninkylän ja Vuosaaren alueilta. Kuvien perusteella luokittelemme kuvatut kalusteet kuntoluokkiin ja testaamme, onko kuntoluokka mahdollista määritellä valokuvien perusteella. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan tempaukseen, Helsingin kaupungin projektinjohtaja Ritva Keko sanoo.

Helsingissä on tänä kesänä hyödynnetty Crowdsorsa-sovellusta myös esteettömyyden kartoituksessa sekä vieraslajikasvien torjunnassa. Vuonna 2021 ja 2023 samaa menetelmää käytettiin lisäksi Helsingin pyöräteiden kuntokartoitukseen.

Lue lisää aiheesta: