Asukkaat mukaan Vuosaaren tulevaisuuden suunnitteluun

Yli 30 vuotta Vuosaaressa asunut Armi Gorlewski, 94, aikoo vastata visiokyselyyn. – Ehdottomasti parasta Vuosaaressa on ihana luonto ja meren läheisyys, hän sanoo.

Yli 30 vuotta Vuosaaressa asunut Armi Gorlewski, 94, aikoo vastata visiokyselyyn. – Ehdottomasti parasta Vuosaaressa on ihana luonto ja meren läheisyys, hän sanoo.

Osa vuosaarelaisista on jo huomannut Vuosaaren tulevaisuutta koskevan, niin sanotun Vuosaari-visiokyselyn tiedotteita ilmoitustauluilta. Asukkaita pyydetään kertomaan, millainen olisi unelmien Vuosaari vuonna 2035. Laatuaan näin laajamittainen kysely on ensimmäisenä Helsingistä juuri Vuosaaressa ja pääosin Vuosaari-toimikunnan ideoima.

– Kyseessä on selvitys, jonka avulla tutkitaan, mitä Vuosaaren asukkaat, yhteisöt ja yritykset ajattelevat Vuosaaresta, sen vetovoimatekijöistä ja sen tulevaisuudesta. Mitkä asiat ovat hyvin ja mitä kaikkea pitäisi kehittää, Vuosaari-toimikunnan puheenjohtaja Eero Hildén sanoo.

Tavoitteena on tuottaa raportti, joka toimisi vaikuttimena päätöksenteossa sekä antaisi tietoa alueen toimijoille, asukkaille ja tänne tuloaan harkitseville.

– Ideana on, että asukkaiden mielipiteet voisivat olla iso osa tulevaisuuden kaupunkisuunnittelua Vuosaaren osalta. Kannattaa vastata, koska kysely on tärkeä paitsi meidän vuosaarelaisten tulevaisuudenkuvan kannalta, myös kaupunkisuunnittelun ideoinnin lähteenä, Hildén jatkaa.

Kyselyyn voi vastata matkapuhelimella tai tietokoneella ja siihen pääsee esimerkiksi erilaisissa ilmoituksissa näkyvän qr-koodin kautta tai linkistä: https://forms.office.com/e/MpFEV0vt5F

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Myös tämän qr-koodin kautta pääsee kyselyyn.

Myös tämän qr-koodin kautta pääsee kyselyyn.

Kyselyyn on tähän mennessä vastannut jo iso joukko lukiolaisia sekä jonkin verran aikuisia, mutta lisää vastauksia toivotaan. Kyselyn alussa voi valita vastauskieleksi suomen lisäksi myös ruotsin, englannin, venäjän, arabian ja somalin kielen.

Asukkaiden mielipiteitä selvitetään myöhemmin satunnaisotannalla kootun kaupunkilaispaneelin avulla, joka puntaroi kyselytutkimuksen myötä esiin nousseita teemoja sekä keskenään että yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

– Toivomme useita satoja vastauksia, jotta asukkaiden ääni pääsisi oikeasti kuuluviin päätöksenteossa ja alueen suunnittelussa. Kannattaa vastata ja muistuttaa naapuriakin, Hildén kannustaa.

Teksti ja kuva: Marja Nyman