Karannutta kakadua jahdataan Kallahdessa

Vuosaaressa Pohjavedenkadun, Kaivonkatsojantien ja Pohjavedenpuiston alueella on yritetty torstaista 8.11. asti pyydystää karkuteillä olevaa kakadua. Pelastuslaitos ei onnistunut nappaamaan puissa istuskellutta isoa lintua, vaan se pääsi pakenemaan kiinniottajilta viime torstaina.

Lintu kuuluu papukaijoihin ja on väriltään valkoinen. Vuosaari-lehden tietojen mukaan kakadu saattaa olla karannut Vaaralasta. Se ei ole sama yksilö, joka saatiin vähän aikaa sitten kiinni pakomatkaltaan Herttoniemen ja Roihuvuoren välimaastosta.

Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö auttaa sairaita, loukkaantuneita tai ahdinkoon joutuneita eläimiä Helsingin alueella. Näistä tulee ilmoittaa pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikköön, puh. 09 310 30151.

Korkeasaaren villieläinsairaala ottaa vastaan avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Yhteydenotto aukioloaikoina 050 352 5989 tai Korkeasaaren villieläinsairaala 040 334 2954.

Löytöeläimistä voi ilmoittaa tai ne voi toimittaa löytöeläintaloon sen aukioloaikoina. Yliopistollinen eläinsairaala Viikissä päivystää ympäri vuorokauden.

Kallahdessa karanneesta kakadusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.