Helsingin Shukokaille menestystä

Helsingin Shukokain ottelijoita ja taustajoukkoja.

Lauantaina 27.10. Kotkassa pidetyissä shukokai-karaten junioreiden SM-kisoissa Helsingin Shukokain juniorit menestyivät erinomaisesti.

Helsinkiläiset voittivat kisoissa viisi kultaa, kolme hopeaa ja viisi pronssia. Menestymisen takana on ahkera harjoittelu sekä helsinkiläisten kisateema, kova taisteluhenki.

Poikien 09–10-kumite-sarjassa kilpailivat ensikertalaiset Aki Meronen ja Lucas Scott. Molemmat pojat kilpailivat hienosti, vaikka tällä kertaa mitaleita ei tullutkaan. Aki ja Lucas olivat kuitenkin innoissaan jo osallistumisesta.

Tyttöjen 07–08-sarjassa helsinkiläisistä kilpailivat Vanessa Kirov ja Nelli Väliaho. Katassa Vanessa voitti kultaa ja Nelli pronssia. Kumitessa Vanessa voitti myös kultaa ja Nelli pronssia. Vanessa voitti jo kolmatta kertaa perättäin kultaa sekä katassa että kumitessa.

Poikien 07–08-katassa helsinkiläisistä Anton Kremenenko voitti kultaa. Kumitessa Anton sijoittui toiseksi tiukan finaalin jälkeen. Antonin kataaminen ja otteleminen on viimeisen vuoden aikana kehittynyt huimasti, minkä maajoukkueen päävalmentajakin on huomannut. Samassa sarjassa helsinkiläisistä kilpailivat myös Daniel Metsä ja Dylan Tran.

Tyttöjen 04–06-sarjassa kilpaili Mira Kokkonen. Helsinkiläinen Mira voitti katassa hopeaa ja kultakin oli todella lähellä. Miran kata oli erittäin tasokasta ja hienoa katseltavaa. Otteluissa Mira oli aivan omaa luokkaansa ja voitti kumitessa ylivoimaisesti kultaa. Vaikuttavinta Miran tekemisessä oli taisteluhenki sekä katassa että kumitessa, mikä näkyi pitkälle aina katsomoon saakka.

Poikien 04–06-sarjassa kilpailivat Anton Aakko ja Luukas Muukka. Sarja oli kovatasoinen ja kotiin tuomisina oli Luukaksen kumiten pronssimitali.

Tyttöjen 01–03-sarja oli myös kovatasoinen. Sarjassa helsinkiläinen Laura Purhonen kilpaili hienosti pääasiassa vanhempiaan vastaan. Katassa Laura hävisi semifinaalissa niukasti finaalipaikan, mutta pronssimitalin Laura voitti selvästi. Kumitessa Laura voitti hopeaa ja kultakin oli erittäin lähellä. Laura kilpaili nilkka vahvasti teipattuna, ja nilkan vamma huomioon ottaen Lauran suoritus sekä tekeminen olivat korkealla tasolla.

Poikien 01–03-sarja oli kisojen kovatasoisin sarja. Helsinkiläisistä sarjassa kilpailivat Lauri Ahvio ja Miro Kemppi. Pääasiassa vanhempia vastustajiaan vastaan molemmat pojat taistelivat hienosti sekä katassa että kumitessa. Katassa Lauri voitti pronssia ja kumiten kevyessä sarjassa kultaa. Kumitessa Laurin otteleminen oli korkeatasoista ja kypsää, mikä lupaa hyvää tulevia kisoja ajatellen. Raskaassa sarjassa Miro voitti ensimmäisen vastustajansa ylivoimaisesti 6–0 ja taisteli seuraavassa ottelussa hienosti sarjan voittajaa vasten häviten kuitenkin niukasti.

Helsinkiläisten menestymisen perustana on ahkera harjoittelu ja varsinkin maajoukkuelaiset Laura Purhonen, Mira Kokkonen, Miro Kemppi ja Lauri Ahvio ovat kaikki harjoitelleet paljon ja tunnollisesti viimeisen vuoden aikana. Laadukas harjoittelu on alkanut tuottamaan tulosta kaikkien katassa ja kumitessa.

Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti shukokai-karaten EM-kisoja, jotka pidetään lokakuussa 2019 Portugalissa.

Kisojen yhteydessä liikuntaneuvos, shihan Yrjö Pursiainen myönsi helsinkiläiselle Benjamin Bruunille neljännen Danin vyöarvon.

Teksti: Harri Björk