Epäillyn polkupyörävarkaan asunnosta löytyi luvaton sotilaskivääri – poliisi tavoittelee aseen omistajaa

Kuvassa näkyy sotilaskiväärin merkintöjä.

Kotietsinnässä takavarikoitu ase. Kuva: Poliisi

Poliisi sai marraskuussa vihjeen mahdollisesta polkupyörävarkaasta. Miehen oli nähty vievän anastetuksi epäiltyä polkupyörää asuntoon Itä-Helsingissä. Poliisi teki asuntoon kotietsinnän ja löysi sieltä useita anastettuja polkupyöriä sekä polkupyörän osia. Kotietsinnässä takavarikoitiin myös huumausaineita ja ampuma-ase. Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on toimintakuntoinen ennen toista maailmansotaa Neuvostoliitossa (Venäjällä) valmistettu sotilaskivääri.

– On hyvin todennäköistä, että kyseessä on luvaton ase. Haluaisimme tavoittaa aseen omistajan, jotta voimme selvittää, miten ase on päätynyt rikoksesta epäillyn asuntoon, sanoo rikoskomisario Mika Helminen Helsingin poliisilaitokselta.

Tammikuussa 2004 tuli voimaan armovuosilainsäädäntö, jonka mukaisesti ampuma-aseen, aseen osan, patruunoiden, ammusten tai räjähteiden hallussapidosta ei rangaista, jos hallussapitäjä ilmoittaa niistä oma-aloitteisesti poliisille. Aseen omistajalle ei siis seuraa luvan puuttumisesta rangaistusta, jos hän ilmoittautuu poliisille. Aseen omistaja voi ottaa yhteyttä poliisiin sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi

Polkupyörävarkauksista, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta epäilty mies on vangittu.