Metroliikenteessä katkoja asetinlaitteen asennuksen takia 11.–13.1.

Ihmisiä metroasemalla.

Metroliikenteessä on katkoja 11.–13.1.2019. Kuva: HSL

Metro ei liikennöi perjantai-iltana 11.1. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen vievillä haaroilla. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metrojunia ei kulje lainkaan Lauttasaaren itäpuolella. Metroliikennettä korvaavat 99-bussit, raitiovaunu 11 sekä bussit 147N sekä 20X ja 21X. Katkon syy on metron uuden asetinlaitteen asennus.

Metroliikenne on poikki perjantai-illan 11.1. n. klo 18 alkaen väleillä Itäkeskus – Mellunmäki ja Itäkeskus – Vuosaari. Junat kulkevat Matinkylästä ja Tapiolasta Itäkeskukseen.

Liikenne on poikki 12.1.–13.1. väleillä Lauttasaari – Mellunmäki ja Lauttasaari – Vuosaari, joten metrojunat eivät kulje ollenkaan rataosuudella Lauttasaaresta itään päin. Lauttasaaresta länteen kaikki junat ajavat Matinkylään asti, eikä osa käänny Tapiolassa kuten tavallisesti. Metron vuoroväli Lauttasaaren ja Matinkylän välillä on molempina päivinä viisi minuuttia.

Korvaava liikenne perjantaina 11.1.

Metroa korvaavat perjantai-iltana bussilinjat 99MX, Itäkeskus (M) – Mellunmäki (M) sekä 99VX, Itäkeskus (M) – Vuosaari (M). Linjojen liikennöinti alkaa noin klo 17.30. Bussit kulkevat viiden minuutin vuorovälein noin klo 20.30 asti. Sen jälkeen bussit kulkevat 10 minuutin välein, kunnes liikenne päättyy hieman ennen puolta yötä.

Korvaava liikenne lauantaina ja sunnuntaina 12.1.–13.1.

Lauantaina ja sunnuntaina metroa korvaavat seuraavat Lauttasaaresta ja Rautatientorilta Itä-Helsinkiin vievät bussilinjat:

  • 99B, Lauttasaari (M) – Rautatientori – Herttoniemi (M)
  • 99M, Rautatientori – Itäkeskus (M) – Mellunmäki (M)
  • 99V, Lauttasaari (M) – Rautatientori – Itäkeskus (M) – Vuosaari (M)

Linjojen liikennöinti alkaa lauantaiaamuna kello viiden ja sunnuntaiaamuna kello kuuden jälkeen. Bussit kulkevat aamun ensimmäiset tunnit kymmenen minuutin välein, noin klo 9-20.30 viiden minuutin välein ja loppuillan jälleen kymmenen minuutin välein. Viimeiset vuorot lähtevät klo 23.30 aikoihin. Linjojen bussit pysähtyvät erikseen merkityillä pysäkeillä. Pysäkit, joita linjat käyttävät, näkyvät linjakilvistä.

Lauttasaaren bussilinjat 20, 21 ja 21B korvataan lauantaina ja sunnuntaina linjoilla 20X ja 21X.

Bussi 20X kulkee Kampista Lauttasaaren metroaseman kautta Katajaharjuun ja bussi 21X Kampista Lauttasaaren metroaseman kautta Vattuniemeen. Linjat käyttävät kaikkia pysäkkejä reittiensä varrella.

Linjojen 20 ja 21 reittiosuus Itämerenkatu-Hietalahdenranta-Bulevardi-Albertinkatu/Fredrikinkatu-Laivurinkatu jää ajamatta.

Linjojen 20X ja 21X yhteinen vuoroväli on varhain aamulla noin 10 minuuttia ja päiväliikenteessä sekä illalla noin viisi minuuttia.

Bussilinja 147N, Kamppi-Soukka-Kivenlahti, liikennöi lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. poikkeuksellisesti aamusta iltaan. Bussit kulkevat noin klo 8–23.30 välillä 15-30 minuutin välein vuorokaudenajasta riippuen.

Kantakaupungissa metroa korvaa raitiovaunu 11, joka kulkee reittiä Salmisaari – Ruoholahti (M) – Kamppi (M) – Rautatieasema – Helsingin yliopisto (M) – Hakaniemi (M) – Sörnäinen (M) – Paavalinkirkko.

Linja käyttää kaikkia reitin varrella olevia pysäkkejä. Sitä liikennöidään lauantaina 12.1. noin klo 5.30–23.50 kymmenen minuutin välein. Sunnuntaina 13.1. liikennettä on noin klo 7–23 ja vuoroväli on 12 minuuttia.

Korvaavien linjojen reitit ja aikataulut löytyvät HSL:n Reittioppaasta. Reittejä voi hakea linjanumerolla, ja tiedot lähtoajoista saa, kun valitsee kohdan ”Aikataulu” ja edelleen katkoviikonlopun päivämäärän.

Lipunmyynti korvaavissa busseissa

Korvaavissa busseissa ja raitiovaunuissa käyvät samat liput kuin muissakin HSL:n liikennevälineissä. Kuljettajat eivät myy lippuja 99-bussilinjoilla. Linjoilla on avorahastus, eli myös keskiovista voi nousta sisään, jos matkustajalla on voimassa oleva lippu.

Kuljettajat myyvät lippuja linjoilla 21X ja 20X, ja linjojen busseihin voi viikonloppuna nousta poikkeuksellisesti myös keskiovista sisään, jos matkustajalla on voimassa oleva lippu. Linjalla 147N kuljettajat myyvät lippuja, eikä sillä ole avorahastusta. Raitiovaununkuljettajat eivät myy lippuja linjalla 11.

Poikkeusliikenteen syy on metron uuden asetinlaitteen asennus. Lisätietoja asentinlaitteen asennuksesta on HKL:n sivuilla.

Teksti ja kuva: HSL

Lue lisää aiheesta: