Rotareilta lahjoitus vesiensuojelutyöhön

Lahjakortin luovutus.

Hotelli Rantapuistossa pidettiin varojenluovutustilaisuus. Vasemmalta: Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen toiminnanjohtaja Anu Oksanen, Vuosaaren Rotaryklubin presidentti Riitta Liikamaa, Silakkasoudun ohjausryhmän puheenjohtaja Markku Juhola Hausjärvi-Riihimäki Rotaryklubista ja ohjausryhmän edustaja Erkki Ilus Herttoniemen Rotaryklubista.

Keskiviikkona 30.1. järjestettiin Vuosaaren Ramsinniemessä sijaitsevassa hotelli Rantapuistossa Silakkasoudusta kertyneiden varojen luovutustilaisuus Vuosaaren Rotaryklubin kokouksessa. Varat lahjoitettiin Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistykselle. Kuudennen kerran järjestetyn Silakkasoudun avulla on tuettu Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistystä jo lähes 60 000 eurolla.

Rotareiden pitkäjänteinen työ Itämeren ja omien lähivesien hyväksi kantaa hedelmää. Yhtenä konkreettisena toimena on ollut kuuden rotaryklubin yhteistyönä toteutettava Silakkasoutu, joka on järjestetty jo vuodesta 2013 lokakuussa Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivän yhteydessä.

Varoilla on lisätty mahdollisuuksia suorittaa jatkuvatoimista, automaattista vedenlaatumittausta Vantaanjoen vesistöalueella. Mittausten avulla voidaan merkittävästi parantaa vesistön seurantaa sekä kohdentaa kunnostustoimenpiteet nopeammin ja luotettavammin oikeisiin kohteisiin.

Toiminnanjohtaja Anu Oksanen piti Rantapuistossa pidetyssä luovutustilaisuudessa ajankohtaisen esitelmän Vantaanjoen kipsihanke -otsikolla.

Vuosittaisen Silakkasoudun järjestävät rotaryklubit Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Herttoniemi, Pasila, Vantaa Myyrmäki ja Vuosaari.