FC Viikinkien kasvatteja pelaa kovissa joukkueissa

Jalkapalloilija Eva Nyström.

Vuosaarelainen Eva Nyström (oikealla) pelaa nykyään Tuhkholman AIK:ssa.

19-vuotias keskikenttäpelaaja Eva Nyström valittiin vuonna 2012 FC Viikinkien vuoden tyttöpelaajaksi. Tuolloin D13-tyttöjä edustanut Nyström solmi loppuvuodesta 2018 ammattilaissopimuksen ruotsalaisen suurseura AIK:n kanssa kaudelle 2019.

Koko elämänsä Vuosaaressa asunut Nyström edusti viime kaudella Naisten liigan PK-35:tä, ja hän on tuttu näky nuorisomaajoukkeissa.

– On todella hienoa saada toteuttaa omia unelmiaan. Kaiken lisäksi on hienoa saada tehdä juuri sitä, mistä tykkää sekä pelata yhdessä Ruotsin suurimmista seuroista. On jännittävä nähdä, miten asiat toimivat ulkomailla, oikeustieteen opintojaan Tukholmassa jatkava Nyström sanoo.

Jalkapalloilija Tuuli Siponen.

Vuosaarelainen Tuuli Siponen Suomen nuorten maajoukkueen ottelussa.

HJK:n naisten edustusjoukkueen kanssa kahden vuoden pelaajasopimuksen loppuvuodesta 2018 tehnyt 18-vuotias Tuuli Siponen on hänkin asunut koko elämänsä Vuosaaressa. Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Siponen siirtyy Klubin naisten edustukseen HJK:n B-tyttöjen SM-kultajoukkueesta. Hän kuuluu U19-tyttöjen maajoukkueeseen ja pelasi esimerkiksi EM-karsintaturnauksessa viime vuonna.

– On ollut hienoa edustaa Suomea nuorten maajoukkueessa, saavuttaa tavoitteita ja huomata, että kova työ tuottaa tulosta, miettii FC Viikinkien kasvatti.

Sekä Nyström että Siponen muistelevat lämmöllä juniorivuosiaan FC Viikingeissä. Vuosaarelaisjoukkueen väreissä pelatun ajanjakson kohokohtia olivat turnaukset ulkomailla sekä pelaaminen FC Viikinkien järjestämässä C15-ikäluokan SM-turnauksessa.

– Parasta olivat turnausreissut Tanskaan, Hollantiin ja Ruotsiin. Ja yksi kohokohta oli pelata FC Viikinkien vuonna 2013 järjestämässä Laura Kalmari -turnauksessa (SM-turnaus), Nyström luettelee parhaita muistojaan FC Viikingeistä.

– Erityisesti Hollannissa järjestetyn kansainvälisen Easter Open -suurturnauksen voittaminen FC Viikinkien G15-ikäluokan kanssa vuonna 2013 on jäänyt mieleeni Laura Kalmari -turnauksen lisäksi, Siponen sanoo miellyttävimmiksi muistoikseen FC Viikingeistä.

Teksti: Antti Honkanen