Susi kulki Vuosaaren lähettyvillä

Mahdollinen susi.

Tässä jolkottelee mahdollinen susi. Kuva: Helsingin poliisi

Helsingin poliisille tuli maanantaiaamuna 11.3. lukuisia ilmoituksia sudelta vaikuttavasta eläimestä, joka liikkui Itä-Helsingin alueella. Poliisipartio sai eläimestä näköhavainnon ja yritti hätistellä sitä pois. Helsingin poliisin julkaisi otuksesta kuvan Twitter-tilillään.

Eläimen tassunjäljet lähetettiin riista-asiantuntijan tarkasteltavaksi, jotta laji voidaan määrittää. Poliisi sai eri asiantuntijoilta kommentteja, joiden mukaan kuvan eläin on todennäköisesti susi.

Ihmisiä vältellyttä sutta ei tiettävästi tällä kertaa tavattu Vuosaaressa, mutta siitä saatiin näköhavaintoja Vuosaaren lähettyviltä esimerkiksi Vartiokylästä ja Mellunkylästä. Poliisin mukaan susi poistui Helsingistä harhailemasta, joten siihen virkavallan puolesta liittyvät toimenpiteet lopetettiin.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.fi

(Otsikkoa ja jutun sisältöä muutettu, kun eläin todettiin asiantuntijoiden toimesta todennäköisesti sudeksi.)