Esisopimus Kahvikorttelin viereen nousevista taloista

Uusia taloja Columbuksen lähellä.

Uudet talot rakentuvat Vuotien ja Kahvikorttelin väliin.

Bonava Suomi Oy allekirjoitti perjantaina 22.2. Paulig Oy:n ja Citycon Oyj:n kanssa kiinteistökaupan esisopimuksen, jolla Bonava ostaa Vuosaaresta noin 32 000 kerrosalaneliömetriä rakennusoikeutta tavoitteenaan rakennuttaa alueelle omistus- ja vuokra-asuntoja sadoille uusille asukkaille. Hanke on tarkoitus aloittaa vuonna 2020. Kiinteistökaupat edellyttävät toteutuakseen lainvoimaista asemakaavaa.

– Alue sijoittuu Vuosaareen, Aurinkolahden pohjoisosaan metroaseman, kauppakeskus Columbuksen ja lähes neljääkymmentätuhatta vuosaarelaista palvelevien toimintojen keskelle. Bonavan tavoitteena on kehittää alueesta tulevaisuuden elinvoimainen ja viihtyisä kaupunkikeskusta-alue, jonka kodeista avautuu näkymiä kauas merelle sekä kotikortteleiden toiminnallisille sisäpihoille, sanoo Bonavan yksikönjohtaja Matti Kuronen.

Toteutuessaan Bonavan uusi kortteli tarjoaa urbaanin asuinalueen Vuotien ja pian valmistuvan Kahvikorttelin välissä. Tavoitteena on Bonavan korttelin valmistuminen kokonaisuudessaan vuoteen 2025 mennessä.