Raili Mikkaselle Tirlittan-palkinto

Kirjailija Raili Mikkanen.

Vuosaarelaiselle kirjailija Raili Mikkaselle on myönnetty Suomen Kirjailijaliiton lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto. Se on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kuva: Tapio Leväaho

Suomen Kirjailijaliitto jakoi kevätkokouksessaan 4.5. vuotuiset tunnustuspalkinnot. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto myönnettiin vuosaarelaiselle kirjailija Raili Mikkaselle. Tuottelias Mikkanen (s. 1941) on kirjoittanut yli 60 teosta, joista ensimmäinen oli vuonna 1976 ilmestynyt romaani Kalpeat naamat. Mikkanen on tehnyt muun muassa lastenkirjoja, runokirjoja, novelleja, satuja, tv-käsikirjoituksia, romaaneja ja sanoituksia. Lastenkirjoista tunnetumpia ovat Histamiini-kirjat, joita on ilmestynyt 12 ja joista on myös tehty suosittu tv-sarja. Mikkanen on paneutunut lisäksi historiallisiin aiheisiin. Hän kirjoittanut muun muassa Aino Kallaksesta, Minna Sillanpäästä ja Katri Valasta.

Raili Mikkasen teoksissa keskeisesti tulevat esille rakkaus luontoon ja eläimiin sekä nuorten ja lasten arvostus. Mikkanen julkaisee myös humoristisia blogitekstejä.

10 000 euron suuruinen Tirlittan-palkinto on myönnetty vuodesta 1993 lähtien. Raili Mikkaselle on aiemmin myönnetty muun muassa Topelius-palkinto (2001), Finlandia Junior -palkinto (2002), Tietopöllö-palkinto (2011) ja Anni Svan -mitali (2012).