Kiinteistöhuolto siirtyi sähköautoaikaan

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n auto.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy kerää kokemuksia kahden uuden sähköauton käytöstä uusien kalustohankintojen pohjaksi.

Vuosaarelainen suuri kiinteistöalan yritys Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy vaihtoi kesän 2019 alussa kaksi vanhinta polttomoottorikäyttöistä huoltoautoaan täyssähköisiin Renault Kangoo ZE (Zero Emission) -autoihin.

– Hankintaa ohjasi sähköautojen ekologisuus, ja niiden noin 200 kilometrin toimintasädettä pidämme riittävänä päivittäisessä kiinteistönhuoltotyössä, yhtiön toimitusjohtaja Kari Hiltunen perusteli hankintapäätöstä.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy:n huoltoautokanta käsittää kuusitoista pakettiautoa, joita uusitaan investointisuunnitelman mukaan.

– Kiinnostuneesti seuraamme sähköautotekniikan kehittymistä eri automerkeillä ja tutkimme vaihtoehdot ennen seuraavaa allokoitua investointia, Vuo-Kiinteistäpalvelut Oy:n huoltopäällikkö Juha Kinnunen kertoi.

Yhtiöllä on viisi lumityökonetta, yksi imulakaisukone sekä päältä ajettavia vihertyökoneita.

– Toistaiseksi näille ei ole sähköisiä vaihtoehtoja saatavilla, Kinnunen totesi.

Vuo-Kiinteistöpalvelut Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva vuosaarelainen kiinteistöpalveluja tuottava yritys, jolla on asiakkaina noin 180 kiinteistöä. Henkilökuntaa on noin 60, ja yrityksen pääpaikka on sijainnut Vuosaaressa jo yli 50 vuotta. Yrityksen päätoimialaan kuuluu isännöinti, kiinteistönhoito, puhtauspalvelut sekä viherpalvelut.