Derbyhuumaa Kartanolla

FC ALI:n pelaajat mustissa, FC Karan raidallisissa peliasuissa.

FC ALI:n pelaajat mustissa, FC Karan raidallisissa peliasuissa.

Jalkapallon Harrasteliigan pikkukentän 1. divisioonassa pelattiin nyt kolmantena kautena putkeen Vuosaaren derby, kun pääosin entisistä ja nykyisistä vuosaarelaisista koostuvat FC ALI ja FC Kara kohtasivat Kartanon tekonurmella perjantaina 6.9.

Kaudella 2017 ALI vei kiihkeän paikallistaiston lukemin 2–1, ja kerran viikossa yhdessä harjoittelevat joukkueet tasasivat kaudella 2018 pisteet lukemin 0–0. Viime kaudella noin 70 joukkueen sarjassa neljänneksi sijoittuneella Karalla oli siis kana kynittävänä koko kevään sarjassa alisuorittaneen ALI:n kustannuksella.

Hiki tirskui ja tanner tömisi, kun vuosaarelaisjoukkueet yrittivät poistua 7 vastaan 7 -ottelusta pimenevään syysiltaan kauden tärkein voitto mukanaan. Kara nousi toisella jaksolla tasoihin 2–0-tilanteesta, mutta 5–2-tappioasemasta se ei enää ehtinyt kiriä viimeisillä minuuteilla kuin 5–4:ään, joka jäikin killumaan kuvitteelliselle tulostaululle.

FC ALI:n alkukausi oli murheellinen, sillä joukkue hävisi kaikki kuusi otteluaan kevätkaudella. Syyskierroksella tahti on kuitenkin muuttunut tyystin: viidestä ottelusta on irronnut komeat neljä voittoa.

FC Karalla puolestaan kulki alkukausi voitosta voittoon, mutta syyskierroksella joukkue on hävinnyt neljästä pelistään kolme. Silti joukkueella on vielä mahdollisuus lohkon kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin, joista ALI:n miehet voivat vain haaveilla.