Ruokaa ilmasta

Wingin tilaisuus.

Dronekuljetuksiin keskittynyt yhdysvaltalainen Wing-yhtiö esitteli toimintaansa Aurinkolahden rannalla lauantaina 14.9. sadoille kiinnostuneille vuosaarelaisille. Epävakainen ja tuulinen sää pidätteli miehittämättömiä ilma-aluksia eli droneja maassa pitkään, mutta Cafe Monamin ja Food Market Herkun ruokakuljetuksia saatiin kuitenkin lopulta tehtyä. Wingin ensikäyttäjäksi voi ilmoittautua osoitteessa wing.com/finland/helsinki Teksti ja kuvat: Antti Honkanen

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Wingin suomalainen asiakkuuspäällikkö Teemu Ceder.

Wingin suomalainen asiakkuuspäällikkö Teemu Ceder vastasi tilaisuudessa monenlaisiin kysymyksiin. Hän muun muassa kertoi kysyjille, että Wingin toimituksilla on 10 minuutin aikalupaus ja että drone tuskin laskeutuu hanhilauman päälle, sillä sen alakamera tunnistaa mahdolliset esteet.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Juho ja Risto Särkiniemi.

Paikalle olivat tulleet myös kallahtelaiset Juho ja Risto Särkiniemi. – Lähinnä kiinnostaa, miten nämä kuljetukset toimivat käytännössä, kaksikko tuumi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Alexa Dennett ja Ida Martikainen.

Wingin markkinointi- ja viestintäjohtaja Alexa Dennett (vasemmalla) kertoi, että yhtiö käy nyt syksyllä vuosaarelaisissa taloyhtiöissä pilotoimassa dronekuljetuksia. – Wing on tehnyt demolentoja viime viikkoina uusiin toimitusosoitteisiin muun muassa Poijutiellä, Airoparintiellä ja Rantakiventiellä. Vuosaarelaiset ovat erittäin kiinnostuneita Wingin toiminnasta, sanoi puolestaan viestintätoimisto Ellun Kanojen Ida Martikainen. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Jari ja Sirpa Karhu

Jari ja Sirpa Karhu tekivät lauantain ensimmäisen ruokatilauksen puhelinsovelluksella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Sirpa Karhu noutaa tilaustaan.

Sirpa Karhu noutaa tilaustaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Epävakaasta säästä huolimatta dronet saatiin lopulta ilmaan.

Epävakaasta säästä huolimatta dronet saatiin lopulta ilmaan.