Tapon yrityksestä epäilty vangittiin poissaolevana

Aarni Ahjolinna.

Poliisi etsii kuvan Aarni Ahjolinnaa tapon yrityksestä epäiltynä. Kuva: Helsingin poliisilaitos

Helsingin käräjäoikeus vangitsi viikolla 41 poissa olevana todennäköisin syin tapon yrityksestä epäillyn Aarni Elias Oskari Ahjolinnan. Poliisi on aiemmin (4.10.2019) julkaissut miehen nimen ja kuvan hänen kiinni saamisekseen. Ahjolinnan epäillään ampuneen miestä yksityisasunnossa Vuosaaressa 30.9.2019. Uhri sai vakavia vammoja.

Poliisin mukaan on mahdollista, että Ahjolinna on Suomen rajojen ulkopuolella.

– Ahjolinnan poissaolevana vangitseminen on edellytys kansainväliselle etsintäkuulutukselle, pyynnölle hänen luovuttamiseksi Suomeen esitutkinta- ja syytetoimia varten. Epäillylle todennäköisesti maksettavaksi tuomittavien korvausten ja muiden kulujen korvaamisen turvaamiseksi Ahjolinnan omaisuutta on haettu myös vakuustakavarikoitavaksi, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä voi avata tapauksen yksityiskotia enempää, koska epäiltyä ei ole tavoitettu.

Poliisi on saanut jonkin verran vihjeitä epäillyn mahdollisista liikkeistä. Poliisi pyytää vihjeitä edelleen sähköpostitse osoitteeseen: vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi

Poliisi ei tiedota tässä vaiheessa muuta asiasta.