Jenni liikuttaa vuosaarelaisia

Jenni Lainekivi.

Jenni Lainekivi.

Vuosaarelaisia liikuttaa nykyään moni asia, niistä parhaita on Jenni Lainekivi. Hän on toteuttanut Helsingin kaupungin alueliikuntaa Vuosaaressa elokuusta 2018 lähtien. Alueliikuntaa suunnittelee ja toteuttaa neljä alueliikuttajaa, jotka toimivat Vuosaaressa, Mellunkylässä, Jakomäki–Tapulikaupunki-alueella sekä Kaarelassa.

Tavoitteena aktivoiminen

Alueliikunnan tavoitteena on aktivoida aikuisikäiset 18-vuotiaista aina heihin, joiden jalka vielä nousee ja jotka liikunnan riemua haluavat tuntea. Liikkumattomuus on yksi merkittävimmistä hyvinvointia murentavista tekijöistä. Vain noin neljännes väestöstä liikkuu terveytensä kannalta riittävästi. Tästä syystä Helsingin kaupunkistrategia on nostanut liikkumisen edistämisen kärkihankkeeksi.

Matala aloituskynnys

Alueliikunta tuo liikuntapalvelut mahdollisimman lähelle asukkaita ja lisää yhteisöllisyyttä. Se tarjoaa matalan kynnyksen palveluita, jotka ovat myös edullisia käyttäjälleen. Liikuntapassin hinta on 25 euroa (lisäksi veloitetaan kortista 4 euroa, mutta ainoastaan yhden kerran). Passi on voimassa 4 kuukautta eli yhden kauden, ja sillä saa osallistua monenlaiseen ryhmäliikuntaan. Liikuntapassin voi lunastaa Myllypuron Liikuntamyllyn tai Itäkeskuksen uimahallin kassalta.

Vuosaaresta puuttuvat kaupungin omat sisäliikuntatilat, siksi Jenni on nähnyt paljon vaivaa etsiäkseen sopivia liikuntatiloja muun muassa nuoriso- ja asukastaloista.

Monenlaista liikuntaa

Asukastalo Kulkurissa tuolijumpataan Jennin ohjauksessa keskiviikkoisin.

Asukastalo Kulkurissa tuolijumpataan Jennin ohjauksessa keskiviikkoisin.

Jenni Lainekivi on koulutukseltaan liikuntaneuvoja, ja hän opiskelee työnsä ohessa tavoitteenaan liikunnanohjaaja AMK -tutkinnon suorittaminen. Jenni on Vuosaaren ainoa alueliikuttaja. Hän vetää säännöllisesti viikoittain kokoontuvia ryhmiä, joissa harrastetaan esimerkiksi kevytjumppaa, kiertoharjoittelua ja tuolijumppaa. Kerran viikossa Jenni ohjaa kimppakävelyä Kauppakeskus Columbuksessa. Helppoa ja mukavaa ryhmäliikuntaa säällä kuin säällä. Vuotalon galleriassa puolestaan Jenni vetää pop up -tuolijumpparyhmää aina kuun viimeisen viikon perjantaina. Kallahden nuorisotalolla naiset zumbaavat useissa ryhmissä pitkin viikkoa. Asukastalo Kulkurissa Rastilassa tuolijumpataan keskiviikkoaamuisin.

Myös retket ohjelmassa

Säännöllisesti kokoontuvien ryhmien lisäksi Jenni järjestää vuosaarelaisille monenlaista retkitoimintaa. Lähiöaseman kanssa yhteistyössä on retkeilty Mustavuoressa ja Lammassaaressa. Uutelan kodalla on käyty keittämässä pannukahvia sekä paistamassa makkaraa ja tikkupullaa. Vuosaaren sataman näköalatasanteelta on ihailtu mahtavia maisemia.

Jenni haluaa tehdä työtä monenlaisten ihmisten ja ihmisryhmien kanssa. Hän haluaa kokeilla ja löytää uusia tapoja liikkua sekä ammentaa omasta luovuudestaan. Staattinen viikko-ohjausmenetelmä tyyliin aina sama liikuntalaji aina samassa paikassa aina samaan kellonaikaan ei sovi hänen kaltaiselleen ikiliikkujalle.

Iloinen ja aina positiivinen Jenni on varmasti tullut tutuksi jo monelle vuosaarelaisille. Hän toivottaa kaikki liikunnasta ja oman hyvinvointinsa edistämisestä kiinnostuneet asukkaat tervetulleiksi mukaan Vuosaaren alueliikunnan palveluihin.

Teksti ja kuvat: Maija Roinila