Vuosaaren jalkapallohallihanke etenee

Kartanon liikuntapuistoon rakennettavan jalkapallohallin vanha havainnekuva golfkentältä Vuosaaren keskustaan päin.

Vuosaaren liikuntapuistoon rakennettavan jalkapallohallin vanha havainnekuva golfkentältä Vuosaaren keskustaan päin.

Vuosaareen suunniteltu jalkapallohallihanke nytkähti kohti maaliaan Helsingin kaupunginhallituksen hyväksyttyä kokouksessaan 4.11. maa-alueen vuokraamisen Vuosaaren liikuntapuistosta, Kartanon tekonurmikenttien vierestä vuoteen 2035 asti hallin omistavalle Vuosaaren Jalkapallohalli Oy:lle.

– Hallin kokonaiskustannus on 1,85 miljoonaa euroa, ja rahoituksesta uupuu enää pieni osa. Odotamme kaupunginhallituksen päätöstä kaupungin lainasta. Suomen Palloliiton mahdollisesta HatTrick-tuestakin tulee päätös, mutta sen uupumiseen hankkeen toteutuminen ei kaadu, toimitusjohtaja Marko Lahikainen kertoo tyytyväisenä.

– Rahoituksen keräämisessä on ollut monenlaista mutkaa. Hankkeeseen olisi voitu hakea esimerkiksi valtiontukea, jos kyseessä olisi ollut ylipainehalli, joka olisi purettu neljäksi kuukaudeksi vuodessa. Koska tämä halli on pystyssä koko vuoden, niin tukea ei voi saada, Lahikainen kertoo esimerkkinä byrokratian kiemuroista.

– Yksityiseltä puolelta moni tarjosi rahaa, mutta hirveällä tuotto-odotuksella. Saimme kuitenkin kasaan ja taustalle hyvän kokoonpanon.

Halli tulee palvelemaan vuosaarelaisen jalkapalloseura FC Viikinkien lisäksi myös muita seuroja, päiväkoteja, kouluja, yrityksiä ja asukkaita. Kentästä tulee täysmittainen, ja hallin ulkomitat ovat 115 metriä pituutta ja 75 metriä leveyttä. Kentällä voidaan pelata virallisia aikuisten otteluja, mikä on halleille melko harvinaista Suomessa. Halliin tulee myös kahvio ja lämmittelytilaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Marko Lahikainen tulevan jalkapallohallin paikalla Kartanon liikuntapuistossa. Taustalla näkyvät Vuosaaren jää- ja golfhallit. Kuva: Eero Honkanen

Marko Lahikainen tulevan jalkapallohallin paikalla Vuosaaren liikuntapuistossa. Taustalla näkyvät Vuosaaren jää- ja golfhallit. Kuva: Eero Honkanen

– Tähän projektiin kaivataan mukaan monenlaisia yhteistyökumppaneita, kuten alueellisia yrityksiä, Marko Lahikainen peräänkuuluttaa ja toteaa samalla, että ensimmäiset sopimukset on jo allekirjoitettu.

– Kiitän FC Viikinkien hallitusta ja halliyhtiön puheenjohtajaa jo tässä vaiheessa tuesta. Rahoituksen kerääminen oli oma projektinsa, mutta nyt se työ vasta alkaa, kun saadaan luvat kuntoon ja rakentaminen voi alkaa, toteaa Marko Lahikainen, joka vastasi myös Heteniityntien tekonurmikentän toteutumisesta vuonna 2015.

Näillä näkymillä tarkoitus on, että Vuosaaren jalkapallohallin avauspotku potkaistaan syyskuussa 2020.

Haastattelu: Eero Honkanen