Joulupolku odottaa kohta kulkijaa!

Joulupolku.

Vuosaaren Joulupolusta on tullut Itä-Helsingin suurin talvitapahtuma yli 60 eri yhdistysten, harrasteryhmien, järjestöjen ja yrittäjien toimesta. Joulupolun avaa tänä vuonna pormestari Jan Vapaavuori.

Joulupolku järjestetään Uutelan luonnonkauniissa maisemissa lauantaina 30.11. kello 12–17. Joulupolku johdattaa kulkijat 2,4 kilometrin mittaiselle matkalle mitä erilaisimpien hauskojen ja yllättävien toimintapisteiden läpi. Polun lähtöpaikka on Kahvila Kampelan edestä, Uutelantie 1.

Ohjelmaa kaikille

Mikko Alatalo viihdyttää Joulupolulla.

Mikko Alatalo viihdyttää Joulupolulla.

Tänä vuonna Joulupolulla lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja Mikko Alatalon johdolla ja Sonante-kuoron kera, seikkaillaan illan hämärissä Tähtipoluilla, kilpaillaan leikkimielisesti rasteilla, saunotaan ja uidaan avannossa.

Pisteillä pääsee vanhaan malliin myös poni- ja koiravaljakkoajeluille, rapsuttelemaan alpakoita, seuraamaan tarinoita tarinatelttaan, seikkailemaan ja liikkumaan joulun hengessä sekä osallistumaan arpajaisiin ja maistelemaan joulun makuja. Ja tietenkin paikalla ovat myös Joulupukki ja Joulumuori.

Osallistu Hope-järjestön lelukeräykseen

Tämän vuoden joulupolulla annetaan hyvän kiertää. Tiedossa on ensimmäistä kertaa lelukeräys yhdessä Hope-järjestön kanssa. Voit ilahduttaa leikkijöitä tuomalla tarpeettomaksi jääneet vanhat lelut Joulupolun lelukonttiin ajalla 25.11.–30.11. Kontti sijaitsee Kahvila Kampelan pihapiirissä.

Keräykseen vastaanotetaan  puhtaita ja ehjiä leluja, jotka soveltuvat joululahjoiksi. Hope-järjestö vastaa lelujen jakamisesta edelleen niitä kaipaaville.

Vuosaaren hieno perinne

Idean äiti ja Joulupolun pääorganisaattori on Kahvila Kampelan yrittäjä Riina Dursun. Dursun odottaa joka vuosi Joulupolkua innolla ja iloitsee siitä, miten suuri vaikutus tapahtumalla on ollut koko Vuosaareen.

– Kaikki sai alkunsa ideasta ehkäistä nuorten syrjäytymistä. Tämän tavoitteen toteutumisen lisäksi Joulupolku on tuonut esille alueen monipuolisuutta ja näyttänyt, miten laajoja mahdollisuuksia täällä on työ- ja vapaa-ajan toimintaan.

Vuosaari valittiin myös vuoden kaupunginosaksi 2017–2018 Kotiseutuliiton maanlaajuisessa kilpailussa. Palkitsemisperusteluissaan liitto korosti erityisesti Vuosaaren alueen asukasaktiivisuutta ja toimijoiden välistä yhteistyötä.

– Olemme todellakin onnistuneet! Riina Dursun toteaa hymyssä suin.

– Tähän mennessä Joulupolulla on vieraillut yli 145 000 ihmistä. Nyt tapahtuma järjestetään kahdeksannen kerran, ja se on osoitus siitä, mitä suomalaisella sisulla voi saada aikaan. Yhteisvoimin pienestäkin voi tehdä suurta!

Tarkemmat tiedot ohjelmasta löytyy esimerkiksi tapahtuman Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/events/kahvila-kampela/vuosaaren-joulupolku-2019/2367060546944781/