Suuria muutoksia suunnitellaan Pohjois-Vuosaareen

Vanhassa ilmakuvassa Pohjoinen ostoskeskus on merkitty A:lla, Ilveskorvenpuisto B:llä, Mustalahdentien mahdolliset täydennysrakennuskohteet C:llä ja mahdolliset purettavat Neitsytsaarentien kerrostalot D:llä.

Vanhassa ilmakuvassa Pohjoinen ostoskeskus on merkitty A:lla, Ilveskorvenpuisto B:llä, Mustalahdentien mahdolliset täydennysrakennuskohteet C:llä ja mahdollisesti purettavat Neitsytsaarentien kerrostalot D:llä. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Vuosaaren Pohjoisen ostoskeskuksen purkua suunnitellaan. Tilalle kaavaillaan asuinkerrostaloja, erityisasumista, päiväkotia ja liiketiloja.

Pohjoisen ostoskeskuksen suunnitteli arkkitehti Lauri Silvennoinen vuonna 1964, ja se otettiin käyttöön vuonna 1965. Vuosaaressa oli aiemmin kolme ostoskeskusta. Aiemmin on purettu Eteläinen ostoskeskus Vuosaarentieltä ja ns. Raken ostari eli Vuokeskus Ulappasaarentieltä.

Pohjoinen ostoskeskus on Helsingin kaupunginmuseon inventoinnissa vuonna 2004 luokiteltu tärkeimpään I-luokkaan. Se edustaa 1960-luvun arkkitehtuuria ja nivoutuu alueen muuhun rakennuskantaan. Ostarin nykykunto on melko heikko, ja osa tiloista on ollut tyhjillään uuden liikerakennuksen noustua ostarin viereen alkuvuodesta 2016.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Vanhan Pohjoisen ostoskeskuksen suunnitteli arkkitehti Lauri Silvennoinen, ja se valmistui vuonna 1965. Se luokiteltiin parhaimpaan luokkaan Helsingin kaupunginmuseon inventoinnissa vuonna 2004. Osa tiloista on ollut pitkään tyhjillään ja ostari on melko heikossa kunnossa. Kuva: Vuosaari-lehden arkisto

Ostarin purkamisen lisäksi pohditaan Mustalahdentien varteen, Neitsytsaarentie 1:n ja 2:n eteen täydennysrakentamista.

Myös Neitsytsaarentien parillisten numeroiden talojen purkamista tutkitaan, jolloin talojen tilalle sekä Niinisaarentiehen rajautuvalle puistoalueelle rakennettaisiin tehokasta täydennysrakentamista.

Valmisteluaineistoa on esillä 13.1.–31.1.:

• Vuosaaren kirjastossa, osoitteessa Mosaiikkitori 2
• Kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa, Sörnäistenkatu 1, ala-aula
www.hel.fi/suunnitelmat

Keskustelutilaisuus aiheesta pidetään torstaina 16.1. kello 17–19 Vuosaaren lukiossa osoitteessa Vuosaarentie 7. Mielipiteitä voi esittää asiasta 31.1.2020 saakka. Lisätietoja saa p. 09 310 20516 / Jussi Ukkonen tai sähköpostilla jussi.ukkonen@hel.fi

Juttu jatkuu kuvan jälkeen…

Kuva: Kuvankaappaus Kaupunkiympäristön toimialan tiedotteesta

Kuva: Kuvankaappaus Kaupunkiympäristön toimialan tiedotteesta

Pohjoisen ostoskeskuksen uusia taloja. Luonnos: L Arkkitehdit Oy

Pohjoisen ostoskeskuksen uusia taloja. Luonnos: L Arkkitehdit Oy