Talousarvioaloite tekojääradasta Vuosaareen

Vuosaarelainen kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara (sd.) on jättänyt kaupunginvaltuuston kokouksessa 26.2. talousarvioaloitteen, jossa toivotaan tekojäärataa Vuosaareen vuonna 2021. Aloitteessa todetaan esimerkiksi seuraavaa:

”Viime vuosina luonnon jään saaminen luistelua varten pääkaupunkiseudulle on ollut epävarmaa ja tekojääkenttien merkitys luistelumahdollisuuksien parantamisessa pääkaupunkiseudulla on lisääntynyt. Helsingin lähiöt tarvitsevat nykyistä enemmän matalan kynnyksen liikuntapaikkoja, joita myös koulut ja päiväkodit voivat käyttää leutoina talvina luisteluun.

Lähes 40 000 asukkaan Vuosaaresta puuttuu toistaiseksi tekojäärata ja sen rakentamisen aloittamista on alustavasti kaavailtu vuodelle 2024. Sopiva paikka jääradalle voisi olla esimerkiksi Vuosaaren liikuntapuiston yhteydessä. Ehdotan talousarvioaloitteella, että ensivuoden budjettiin varataan varat, jotka mahdollistavat tekojääradan rakentamisen aloittamisen Vuosaareen vuonna 2021.”