Friidut kirkkaasti runkosarjan ykkösenä

Viikinkien Friidut voitti komeasti oman runkosarjansa.

Viikinkien Friidut voitti komeasti oman runkosarjansa.

Torstaina 12.3 Jääkiekkoliiton hallitus tiedotti, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Näin ollen Viikinkien Friidut päätti ensimmäisen kautensa runkosarjan tyylipuhtaaseen voittoon naisten Light-harrastesarjassa – vaikka yksi ottelu jäi pelaamatta. Sarjan oli tarkoitus edetä puolivälieriin, jossa vastaan olisi asettunut Kirkkonummen Salamat Ladies, josta oltaisi edetty aina pronssi- tai finaaliotteluun.

Päävalmentaja Kimmo Mäntynen on tyytyväinen kuluneeseen kauteen ja kertoo Friidujen menestyksen salaisuutena olleen koko joukkueen puolustuspelaaminen, josta kertoo vain 10 päästettyä maalia 17 ottelussa.

– Tästä kunnian saavat tietenkin myös kaksi ilmiömäistä maalivahtiamme. Toisaalta verkko heilui hyvään tahtiin myös vastustajan päässä, yhteensä 54 kertaa. Yhteenvetona olen erittäin tyytyväinen pelaajien asenteeseen, joukkuehenkeen ja kehittymiseen niin yksilöinä kuin joukkueenakin, Mäntynen tiivistää.

– Harmillista on, että kausi keskeytyi juuri ennen pitkään odotettuja playoff-pelejä, joissa olisimme päässeet mittaamaan vielä todenteolla pelillisen tasomme sekä henkisen kantin kestävyyden. Tärkeimmät asiat tietysti ensin, ja luonnollisesti ihmisten terveys menee harrastusten edelle. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kesälomille ja suunnata katseet kohti seuraavaa kautta, päävalmentaja toteaa.

Kapteeni ja joukkueenjohtaja Tanja Karjalainen on luonut tunnelmaa sekä tuonut valoa pukukoppiin kauden aikana. Monisanainen nainen pistää kauden pakettiin seuraavasti:

– Työntäyteiseen kauteen mahtui tunnetasolla paljon. Joukkue kuitenkin tiivistyi ja pelasimme suurella sydämellä. Loistavien valmentajien, tukijoukkojen ja sydän paikallaan pelaavien friidujen kanssa en malttaisi odottaa seuraavaa kautta. Kakku saatiin, vain kirsikka jäi uupumaan.

Friidut aloittaa valmistautuminen ensi kauteen kevään aikana. Nyt nautitaan hetki.

Teksti: Katja Kirjavainen
Kuva: Anna Konttinen

Naisten Light -harrastesarjan runkosarja (pelatut ottelut 17/18)

Viikingit Friidut 29
Flames  24
Blues Sisters 23
Salamat Ladies 22
Cats 11
Kiekko-Vantaa Itä 9
HIFK Gimmat 6