Porvarinlahden sillalla 1974 ja 2020

Porvarinlahden silta keväällä 1974. Takana olevassa rinteessä oli vielä 1960-luvulla metsänvartijan mökki, joka tuhoutui tulipalossa. Vasemmalla puolella olevan lammikon reunasta on louhittu marmoria. Porvarinlahti on ollut aina hyvä ja suosittu onkipaikka, johon kalat nousevat keväisin kutemaan. Kuva: Juhani Greinert

Porvarinlahti nykyisin. Jalankulkijoiden pikkusilta on korvattu kaarisillalla. Takana sataman rautatiesilta ja Labbackan rautatietunnelin suuaukko. Tunnelilla on pituutta 651 metriä ja se valmistui vuonna 2008. Yksiraiteinen rautatie johtaa Vuosaaren satamasta Keravalle, ja sillä on pituutta 19 kilometriä. Syvimmillään rautatie käy Savion tunnelissa 60 metrin syvyydessä. Myös maantietunnelit alittavat Porvarinlahden. Kuva: Vuosaari-lehti